Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Меч ипак одигран, Звезда славила

Рукометаши Црвене звезде савладали су Железничар 1949 у 13. колу Супер лиге Србије резултатом 27:23 (11:12).

Колико је стање у нашем рукомету конфузно и неозбиљно најбоље говори ситуација око нишког клуба. Дан раније Управни одбор Заједнице Супер лиге донео је одлуку да избаци Железничар из такмичења због дуга од 9,5 милиона динара, али су они ипак одлучили да дођу у Београд и одиграју утакмицу, јер имају право жалбе на ову одлуку.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz_BTS1878

Нишлије су мотивисано започеле сусрет и преко несуђених појачања Црвене звезде Александра Павловића и Михајла Митића стигли до предности од 5:2. Уследила је Звездина серија од 4:0. Радом су погађали Драгутиновић, Бабић, Тодоровић и Радосављевић и домаћи тим се за тили час вратио из резултатског заостатка. Железничар се показао као озбиљан тим у првом полувремену. Водили су готово током читавих 30 минута. Капитен Андрија Мађар и Лука Петровић су поново донели гостима предност од два разлике. Касније су у два наврата Нишлије имале и по три гола вишка, али екипа Ненада Перуничића у финишу првог дела стиже на -1 поготком Ненада Мандића.

Још неколико почетних минута другог полувремена су гости били егал са јесењим прваком, а затим црвено-бели серијом голова Бабића, Шотића, Гачевића и Драгутиновића стижу до осетних 17:13 у 39. минуту. Шест минута касније на семафору је већ писало 20:14. Гости су преко расположеног Митића успели да преполове заостатак, али је Звезда додала гас на пет минута пре краја и погоцима расположених стрелаца Младена Шотића и Александра Драгутиновића стигла до недостижних +5 (24:19). У финишу Немања Бојичић са два поготка није дозволио Нишлијама да помисле на неко изненађење.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz_BTS1937

Најефикаснији у победничком саставу био је Младен Шотић, који игра у врхунској форми на почетку ове године. Постигао је шест погодака, а пратили су га стамени пивотмен Дејан Бабић са пет и вихорни Урош Радосављевић са четири гола. Александар Драгутиновић био је најбољи појединац у Звездиним редовима, док је та част у гостујућем тиму припала чувару мреже Милошу Лазићу. Михајло Митић био је најбољи стрелац утакмице са седам погодака, док је Александар Павловић шест пута погађао мрежу.

На крају можемо рећи да је победио рукомет. Била би стварно велика штета ако Железничару не би било дозвољено да настави такмичење. Поред тога што у тиму имају врло добре играче, не сме се занемарити велики значај Ниша за српски рукомет из кога су потекли бројни асови који су касније у репрезентативном дресу проносили славу нашег рукомета.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz_BTS1918

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЖЕЛЕЗНИЧАР 1949  27:23 (11:12)

Београд – Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 150. Судије: Секулић и Јовандић. Седмерци: Црвена звезда 2 (1), Железничар 1 (1). Искључења: Црвена звезда 8, Железничар 12 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 6, Бојичић 3, Радосављевић 4, Драгутиновић 3 (1), Гачевић 1, Столић, Антељ, Милосављевић, Златановић, Тодоровић 3, Николић, Мандић 2, Бабић 5, Леовац.

ЖЕЛЕЗНИЧАР 1949: Стојановић, Милановић, Цветковић, Милутиновић 1 (1), Подвински 1, Виријевић, Мађар 4, Лазић, Павловић 6, Петровић 2, Миленковић, Станојић, Басарић 1, Митић 7, Анисијевић 1.

Црвена звезда се налази на челу табеле са три бода више од другопласиране Слоге из Пожеге. У следећем колу црвено-бели гостују против Рудара у Костолцу.

Повезане вести

Leave a Comment