Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Митровић: Овом тиму никад није доста трофеја

Све је ближи дан када ће Лука Митровић поново на терену као капитен предводити црвено-бели тим. То се ипак неће десити на финалном турниру Купа Радивоја Кораћа где црвено-бели бране трофеј, који не мења власника већ три сезоне, а надамо се да неће ни четврту, јер је састав Дејана Радоњића први фаворит.

Лука се пред камерама Sport Network-a осврнуо на учинак клуба у досадашњем делу сезоне:

– Једна занимљива сезона за све навијаче и људе који прате Звезду почевши од доста промена у екипи, што због повреда, што из неких других разлога. Отишло је и стигло доста нових играча и на крају претходне и у току ове сезоне. Поред свих тих проблема које смо имали мислим да смо забележили запажене и лепе резултате, нарочито у Евролиги, где смо испунили циљ пласманом у најбољих 16 екипа у једној изузетно тешкој групи са јаким противницима, великим екипама. Мислим да смо направили подвиг избореним пласманом у ТОП 16 у таквој конкуренцији. Као награду за пласман у ТОП 16 можда смо добили нешто слабију групу на папиру са мање атрактивним противницима него што су то у другој групи. У таквој групи заиста бележимо добре резултате. Забележили смо у првих седам кола већ четири победе, колико током целе прошле сезоне у читавој ТОП 16 фази. Налазимо се у једној доброј позицији. Што се тиче Јадранске лиге, сигурно да смо очекивали много више од трећег места на ком се тренутно налазимо, али тек нам предстоје најбитније утакмице и утакмице које се стварно броје и важе и мислим да ћемо у тим мечевима када почне плеј-оф Јадранске лиге показати праву снагу и праву озбиљност која нам је фалила у неким мечевима који су долазили након евролигашких сусрета.

Капитен је похвалио саиграче и истакао да су очекивања највећа на свим фронтовима.

– То је нешто уобичајено за наш менталитет и карактер, где увек апетити расту енормном брзином. Када су извучене групе циљ је био пласман у ТОП 16 фазу, сад смо у ТОП 16 фази и након уводне две-три победе сви су већ причали о четвртфиналу. Почеле су рачунице не само колико нама треба, него кога можемо да извучемо из оне друге групе за четвртфинале, тако да је све то у пракси још доста далеко од нас. Екипа иде из меча у меч. Показали смо да заиста можемо да се носимо са најјачим европским екипама. Једно су очекивања јавности, а друго је оно за шта се ми спремамо и нека реалност у којој се налазимо, тако да момци стварно тренирају вредно. Нажалост ја тренирам индивидуално. Максимално су фокусирани на сваки наредни изазов и мислим да је то пут који нас води у правом смеру.

Нема Лука дилему да су у досадашњем току најелитнијег европског клупског такмичења остварени велики подвизи.

– Код сваке утакмице са екипама као што су Локомотива, Уникаха, Панатинаикос и сличне екипе улазите као подређени, јер ипак су то тимови који имају много веће буџете, много више искуства него ми и сигурно да је циљ један подвиг да их савладате. Касније, ако се укаже прилика као што се указала, нарочито на овим мечевима у Пиониру да се слави са неком већом разликом, изузетно ми је драго да су момци играли до последњег минута и да су максимално озбиљно схватили тај податак да је кош разлика веома важна у неком даљем периоду. Уз те победе које смо ми прижељкивали стигла је и убедљива разлика, тако да је то само екстра бонус и награда за екипу.

Лука је оптимиста пред борбу за први трофеј ове сезоне и нада се да он неће мењати власника.

– Стално правим нека поређења са претходном сезоном када смо освојили сва три трофеја, али мислим да смо прошле године у походу на сва три трофеја и стварање неког победничког карактера створили управо на Купу, где онако, жергонски речено, осладили су нам се трофеји освајањем Купа Радивоја Кораћа у Нишу и мислим да је то једна права подлога за све наредне изазове. Тако ће бити и ове године. Црвена звезда је тим који увек претендује на трофеје. Овом тиму никад није доста трофеја, тако ће бити и овај пут. Максимално мотивисани одлазимо на тај Куп у жељи да га и четврту годину у низу оставимо у нашим витринама. Путоваћу са екипом. Још увек нећу бити у ростеру, али бићу поред клупе, као што сам био на свим досадашњим утакмицама. Ако се већ понавља ситуација да гледам Куп са стране, као што је то било овде у Београду, у Пиониру, нек’ се понови и тај коначан резултат каса смо подигли пехар – закључио је Митровић.

Повезане вести

Leave a Comment