Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Без утакмице у недељу, Нишлије избачене из лиге

Црвена звезда ипак неће наставити такмичење у Супер лиги овог викенда, јер је нишки Железничар 1949 избачен из елите због врло лоше финансијске ситуације.

Нишки клуб није добио дозволу за такмичење због нагомиланих дугова. Рачун им је у блокади више од 400 дана, тако да им Управни одбор Заједнице Супер лиге није продужио условну дозволу коју су добили пред почетак сезоне.

Директор Железничара Слободан Милосављевић није смогао снаге да каже нешто више о ситуацији у којој се нашао клуб из Ниша:

– Глава ми је сувише врућа, јако се лоше осећам, најбоље је да коментар дам наредних дана.

Трагедија српског клупског спорта у овом времену достиже кулминацију. РК Црвена звезда се тешком муком извукла из великих проблема, а многи клубови су у опасности да доживе судбину Железничара, који дугује преко 9,5 милиона динара и следеће сезоне ће се највероватније такмичити два ранга ниже.

Сви резултати Железничара 1949 постигнути ове сезоне биће избрисани, а такмичење ће наставити осталих девет клубова. Црвена звезда ће прву такмичарску утакмицу у овој години одиграти у 14. колу на гостовању против Рудара у Костолцу наредног викенда.

Повезане вести

Leave a Comment