Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеПријатељске утакмицеПрипремеФудбал

Црвена звезда – Урал 1:2 (0:0)

У последњој провери „првог тима“ Црвене звезде, Урал је нанео први пораз нашем тиму на овогодишњим припремама.

Стадион: „Пиргос“
Судија: Карос Мотфа (Кипар)
Стрелци:  Виеира у 58′ за Црвену звезду, а  Данцев у 53′ и Асаведо у 84′ за Урал.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Едсон, Ибањез, Ле Талек, Доналд, Грујић, Катаи, Срнић и Виеира.

Урал: Заболотни, Хозин, Мартинович, Новиков, Данцев, Емељанов, Фидлер, Асеведо, Сапета, Коробов, Ставпец.

Ривали су у првом полувремену играли равноправан меч, а чак се може рећи да је руска екипа имала за нијансу више полу-прилика за гол. У свакој опасној ситуацији када је Урал успео да упути шут у оквир гола, Дамир Кахриман је био на висини задатка. Са друге стране, Црвена звезда је средином полувремена запретила преко Александра Катаиа, односно у последњем минуту првог дела преко Виеире, који је дуго вукао лопту, успео да прође двојицу фудбалера, али не и да превари голмана Заболотног.

Други део игре био је знатно садржајнији. Звездини фудбалери су, као и у мечу са Атлантасом, у другом полувремену појачали ритам и били знатно опаснији. Славољуб Срнић је успео и да затресе мрежу, али је досуђен сумњив офсајд. Ипак, повео је Урал у 53. минуту. Била је то лепа акција по Звездиној десној страни, Кахриман је покушао да истрчи и скрати угао, али је Данцев био прибран и погодио је мрежу. Одговор је уследио јако брзо, тачније у 58. минуту. Доналд је пресекао лопту на средини терена, одмах упослио Виеиру који обилази голмана и тресе мрежу. Недуго потом и Дамјан Ле Талек је могао главом да затресе мрежу, али шутирао је поред стативе.

Наставили су се Звездини опасни напади. Након полуконтре и додавања кроз одбрану,Срнић је био бржи од чувара, уследио је добар шут али и добра интервенција голмана. Убрзо је Миодраг Божовић у игру послао Милоша Стојановића, Давида Бабунског и Петра Орландића. Некако су нас навикли црвено-бели да у последњим минутима „сломе“ противника и постигну још који гол, али то се није десило у овом мечу. Напротив, Урал је био тај који је у 84. минуту стигао до новог гола, и то директно из слободног ударца. Асеведо је мајсторски извео прекид, и Кахриман није успео да спречи руског играча да затресе мрежу. До краја меча, наши фудбалери нису могли да створе прилику за гол, тако да је Црвена звезда забележила први пораз на припремама.

У 14 часова, црвено-бели ће одиграти нови меч, а противник ће бити Кубан из Краснодара.

Повезане вести

1 comment

SVE PJANO феб 13, 2016 at 14:17

Baš mi je drago da se ne ide u Tursku na pripreme, pre bih išao u Etiopiju nego kod njih.
NAPRED ZVEZDA!

Reply

Leave a Comment