Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Паркер кажњен, али оставља простор за договор и упозорава Фифом

Звезда има проблема са нападачем репрезентације Антигве и Барбуде Џошуом Паркером још од прошлог пролећа, а читав случај са контроверзним играчем прети да ескалира у најгорем тренутку када се ближи контрола УЕФА за доделу евро лиценце.

О овој теми је за Новости говорио пословни директор Црвене звезде Стефан Пантовић.

– Паркер је суспендован јер није имао дозволу клуба да оде у Лондон, већ нас је само обавестио. Дисциплински поступак завршио се новчаном казном у висини десет одсто плате. Играч је уложио жалбу о којој ће одлучивати наш другостепени орган, Управни одбор Звезде, па ћемо видети какву ће одлуку донети. Чим се екипа врати са Кипра, Паркер ће бити прикључен тиму.

Међутим, Паркер, који тренира на стадиону “Рајко Митић“, има другачији поглед на целу ову ситуацију.

– Много је било пропуста клуба у овом поступку. Прво, од истека моје позајмице клуб ме је оставио ван екипе, не дозвољавајући да радим свој посао. Друго, у слободном дану сам отишао у Лондон да видим болесног сина који је добио астму, али ми је полиција на аеродрому узела пасош да га замени, јер је на једном месту био оштећен. Вратили су ми га после три дана, па сам се тада и вратио у Београд. Други пасош Антигве не носим у Европу. Треће, дисциплински поступак је вођен мимо мене, а висина новчане казне је баш онолика колико ми Звезда тренутно дугује – рекао је Паркер за Новости.

Паркер је предузео и одређене кораке и потражио савет у Асоцијацији фудбалера Енглеске.

– Комплетну папирологију сам послао у Лондон, а онда су ми они, после прегледа, рекли да се клуб огрешио о мене. Затим су ме упутили на Мирка Поледицу, председника Српског синдиката. Уложена је жалба и сада чекамо одлуку клуба. Цео случај ће ићи на ФИФА ако треба, а надам се да се то неће догодити. Ја сам миран, ништа нисам лоше урадио и за све имам папире.

Објаснио је Паркер и своју одлуку да не прихвати прелазак у клуб који му није био по вољи.

– Понуђен клуб и услови ми нису одговарали, зато сам одбио. Ако би ми нашли бољи клуб, прихватио бих. Али сада немам боље и зато сам овде. Тачно је да ми је управа понудила да ми плати што дугују и да добијем папире, али се то догађало у цајтноту прелазног рока. Па, где да нађем нови клуб за дан? Имам уговор, живим од фудбала, храним породицу. И даље не бежим од договора са клубом, али био би ред да се према мени опходе као према осталим професионалцима и омогуће ми да радим са екипом. А, не да причају како их уцењујем. Фудбал је посао, мора да се поштује уговор – закључио је Паркер.

Управи Црвене звезде не преостаје ништа друго него да се у најскоријем року договори са Паркером и скине још једну бригу са леђа, да се све не би отргло контроли и отишло у нежељеном правцу, а сви знамо да се синдикат “Независност“ хвали тиме што је због њиховог деловања некадашњи првак света избачен из квалификација за Лигу шампиона пре две године.

Повезане вести

2 comments

dejo феб 12, 2016 at 22:07

Ajmo upravo nase Crvene Zvezde isplatite ga ovog Parkera koji je samo lose partije pruzao u nasoj Crvenoj Zvezdi ,pa kad ga isplatite upravo nase Crvene Zvezde onda ga odma prodajte u Kinu naprimjer ili u Skandinavskim zemljama

Reply
Rade Delija феб 12, 2016 at 14:42

Dajte ljudi isplatite ga i raskinite ugovor sa njime odmah i neka se jednom gubi iz Zvezde i Beograda.

Reply

Leave a Comment