Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Штимац: Играти у Звезди је велики понос

Црвено-бели су на утакмици против Цедевите рано остали без Стефана Јовића, а Маик Цирбес је имао проблема са личним грешкама, а онда га је заменио Владимир Штимац и закључао рекет. Репрезентативац Србије забележио је чак 13 скокова, од тога 10 у одбрани, додао шест поена, две асистенције, украдену лопту и са 16 индексних поена био трећи по учинку у редовима браниоца трипле круне.

– Јако тежак меч против Цедевите. Они су одлична екипа, што се да видети. Ми смо водили неких петнаестак разлике, 17, па су они вратили на 52:46, претили ту нешто, наравно у кошаркашком смислу, међутим ми смо одолели тим њиховим нападима, одиграли добру одбрану и заслужено победили.

До сада је распоред утакмица био врло интензиван, а сада ће тек добити на интензитету због финалног турнира Купа Радивоја Кораћа у Нишу.

– Наравно, увек је тешко. Евролига, АБА лига, сад ће да буде Куп. Играти у Звезди је велики понос, али и притисак и треба тако да буде јер је Звезда највећи клуб.

Штимац је и овај пут био скроман, па није желео да говори о својој одличној партији и чак 13 ухваћених лопти.

– Задовољан сам својом ролом и улогом у тиму, шта год добијем мени је ок. Најважнија ставка ми је резултат, да смо ми победили, а колико сам играо, шта сам урадио, то мање-више…

Црвено-бели сада одлично стоје на табели групе Е у ТОП 16 фази, где имају скор 4-3, али Штимац није могао да предвиди коначни домет тима у најелитнијем европском клупском такмичењу.

– Нећемо да размишљамо још о томе, стварно је далеко, може свашта да се деси. Следећа утакмица против Сутјеске и Куп су нам најважнији. Захвалио бих се навијачима, они су увек ту за нас. Свака част људима, бодрили су нас максимално – истакао је центар Црвене звезде.

Повезане вести

Leave a Comment