Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Цедевита десеткована у Београду

Црвена звезда ће сутра одиграти веома битан меч у борби за пласман у најбољих осам екипа Евролиге, а противник је хрватска Цедевита, која је ове сезоне славила два пута против нашег тима. Ове две екипе ће вероватно играти и у полуфиналу АБА лиге, а претходне сезоне су одиграли чак шест мечева, од чега четири у финалу регионалног такмичења, а наш тим је славио укупно четири пута.

Ипак, сада је ситауција знатно другачија. Обе екипе су оствариле велики успех пласманом у другу рунду, а Звезда је почела за нијансу боље. Цедевита има две победе у шест мечева, а Звезда скор 3:3. Оно што разликује тимове је чињеница да су Хрвати обе победе остварили против турских екипа (Ефес и Дарушафака, од којих је Звезда изгубила), а и у првој фази су савладали екипу Дуде Ивковића.

За овај меч, Хрвати ће бити веома ослабљени! Лука Жорић, Лука Бабић и Марко Араповић, током сезоне, мање-више веома битни играчи за ротацију, неће наступити, као ни у Љубљани, у претходном колу АБА лиге.

Звезда у последњих пет мечева у АБА лиги има четири победе, а у Евролиги три тријумфа у последње четири утакмице. С друге стране, Хрвати су забележили свега једну победу у последња четири меча у Евролиги, док су након 11 везаних победа у региону забележили чак три пораза у последњих пет утакмица.

Повезане вести

Leave a Comment