Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Меч са Цедевитом је више од игре

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у четвртак од 20 часова играју меч 7. кола ТОП 16 фазе Евролиге против старог познаника из регионалног такмичења, екипе Цедевите.

Ово ће бити први евролигашки меч представника АБА лиге у најјачем европском такмичењу, а трећи ове сезоне (победе Цедевите у АБА лиги 74:72 у Загребу и 80:79 у Београду).

Ипак, овога пута, у распродатој дворани „Пионир“, улог је другачији – два бода из предстојећег дуела довели би екипу Дејана Радоњића до позитивног скора на крају првог круга ТОП 16 фазе.

Управо из тог разлога, тренер црвено-белих најавио је овај меч као „више од игре“:

„Морамо бити свесни да су нас два пута савладали. И то говори о неопходној озбиљности да ми њих први пут савладамо ове сезоне. Показали су квалитет у оба меча против нас. Имају пуно разлога да граде свој оптимизам. Верујем да можемо да одговоримо на то и да дођемо до победе. Чињеница је да имају добар тим, на свим позицијама добре играче. Пилепић је у сјајној форми. То је тим који заслужује квалитетан начин игре у фази одбране, на свим позицијама. Заустављање једног играча сигурно неће значити нашу победу. Верујем да ће осетити мало другачију атмосферу него 4. јануара, када смо последњи пут играли, алудирао је тренер црвено-белих на податак да је дворана распродата и да Цедевиту очекује сада већ стандардна „евролигашка“ атмосфера када је Црвена звезда домаћин у Пиониру:

„С обзиром на стање на табели АБА лиге, меч у четвртак је више од игре. А ми желимо да пред нашим навијачима дођемо до нових бодова. Тачно је да су већ славили у Пиониру, али сам сигуран да нису осетили прави амбијент Пионира. Још сигурнији сам да ћемо на импулсу амбијента, какав ће бити, дати све од себе да победимо.“

Дејан Радоњић је додао да има одређених кадровских проблема пред дуел са Цедевитом, али није желео да прецизира о коме и чему се ради. Са друге стране, екипа шампиона Хрватске стигла је у среду током дана у Београд, а обе екипе ће током среде и четвртка пре подне одрадити два тренинга до меча, који се игра од 20 часова.

Повезане вести

1 comment

Sneza CZV?⚪ феб 11, 2016 at 13:48

Pobedjujemoo ih! Napredd Zvezdo Zvezdanaa!!♡

Reply

Leave a Comment