Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездино благо: Нови двометраш на Маракани!

Када се појавио, Никола Жигић је био изненађење за све љубитеље фудбала у Србији, који нису имали много прилике да гледају тако високе фудбалере у црвено-белом, нити у српском фудбалу, уопште.

Високи нападач се прославио у Звездином дресу, направио и солидну каријеру у Шпанији и Енглеској, а након њега није било много играча сличних карактеристика. Милан Пуровић, Небојша Јоксимовић, Бразилац Едгар… били су веома високи, док сада у том погледу предњачи Марко Грујић. Ипак, није било фудбалера кошаркашке висине на Маракани, готово читаву деценију.

Данас, Звезда опет има двометраша. Доласком Драгана Младеновића на чело омладинске школе, почео је и њен дефинитивни опоравак, обнављање инфраструктуре и квалитетнији рад са младим играчима, од којих би Звезда кроз неколико година могла да заради новац којим би стала на ноге.

Један од њих је талентовани Немања Милуновић, момак који наступа за Звездине кадете, на позицији штопера, а који је висок чак 202 центиметра! Као и Никола Жигић!

Он је за Спорт говорио о својој каријери и надама.

„Фудбалом сам почео да се бавим у Зуцама, одакле ме је легендарни Тома Милићевић довео у Црвену звезду. Довољна му је било једна утакмица да ме „сними“, тада у петлићима клуба са Авале и каже: “Мали, ти идеш у Звезду”. Мојој срећи није било краја, јер је сан сваког дечака који почне да тренира најважнију споредну ствар на свету јесте да заигра у клубу из Љутице Богдана.“

Имао је занимљив први сусрет са новим саиграчима…

„Кад су ме први пут видели саиграчи, мислили су да сам кошаркаш, а не фудбалер. Међутим како је време одмицало уверили су се да имам и те како смисла у баратању лоптом. Затим су уследиле утакмице у којима сам уверио челне људе Црвене звезде да имам потенцијал за клуб богате и светле традиције на овим просторима. Иако играм на месту штопера, то ми није сметало да са лакоћом постижем голове, нарочито после прекида“, закључио је талентовани дефанзивац.

Повезане вести

1 comment

nebojsa феб 10, 2016 at 12:53

Novih 5 miliona u Zvezdinu kasu .

Reply

Leave a Comment