Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Пијетловић:“ЛЕН куп је реалност“

Гојко Пијетловић

Од петка 23. септембра, па до недеље 25. септембра ватерполисти Црвене звезде учествују на завршном квалификационом турниру за учешће у Евролиги у мађарском Сегедину. Поред наших ватерполиста, на турниру ће учешће узети домаћи Сегед, ријечко Приморје и руски Штурм из Чехова. О надама и жељама наших ватерполиста говори репрезентативни голман црвено-белих Гојко Пијетловић:

– Нисмо имали среће у жребу. Све три екипе су апсолутни фаворити. Ту пре свега мислим на Приморје које у свом саставу има неколимо хрватских и мађарских репрезентативаца. Шансу би требало да тражимо у дуелима са Сегедом и Штурмом, али није реално очекивати пласман међу две првопласиране екипе. Даћемо максимум, па шта буде. Ипак је ЛЕН куп наша реалност. Наш циљ је да свима будемо достојан ривал.

Треба напоменути да две првопласиране екипе са турнира у Сегедину иду у групну фазу Евролиге, док преостале две такмичење настављају у ЛЕН купу.

Када се говори о квалитету Звездиних ривала, треба напоменути да је ријечко Приморје пред ову сезону уложило много средстава у формирање екипе. На Кантриду су стигли хрватски репрезентативци Петар Муслим и Иван Буљубашић, црногорски голман Здравко Радић, а у екипи су остали Мађари Данијел и Денеш Варга, Самир Бараћ и Шпанац Ћави Гарсија. Узданице Сегеда су мађарски репрезентативци Тамаш Молнар и Чаба Киш, Бела Торок, а стигао је и Хрват Аљоша Кунац. По квалитету, можда и најслабији је руски Штурм из Чехова. Његова узданица је наш Бранко Пековић.

Повезане вести

3 comments

Milan сеп 23, 2011 at 02:26

Zvezda moze do Evro-lige.Sturm i Seged nisu ekipe prema kojima treba imati strahopostovanje.Primorje,(filijala Pro-Reka)jeste favorit grupe i jedan od favorita citave Evro-lige,ali hrabro pa sta bude.Verujem da mozemo do drugoga mesta.Pozz svima.

Reply
deki сеп 22, 2011 at 20:01

Kako god da bude, uz tebe smo Zvezdo!!! Sto ne bude sad, bice sledeci put… Samo polako, ima vremena…

Reply
ivan сеп 22, 2011 at 19:41

AJDE IGRAJ I BORI SE!!!!!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment