Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПријатељске утакмицеПрипремеФудбал

Грујић донео победу на првој утакмици на Кипру

Фудбалери Црвене звезде одиграли су прву припремну утакмицу на Кипру и савладали литвански Атлантис 2:1 (0:1), головима Марка Грујића.

Гроф Божовић је од првог минута пружио прилику новим појачањима, Ле Талеку и Едсону.

Црвена звезда је наступила у саставу: Кахриман (Станковић), Цветковић, Едсон (Стојановић), Луковић, Ибањез, Доналд, Ле Талек, Грујић, Катаи, Срнић, Виеира.

Звезда је била много бољи противник, имала иницијативу, али не и озбиљније прилике. на самом почетку, Атлантис је био приморан да се грчевито брани. Најближи голу у првом полувремену био је Славољуб Срнић у последњим тренуцима, али је дефанзивац литванске екипе реговао испред празног гола и спречио сигуран погодак. Покушавали су и најбољи стрелци, Уго Виеира и Катаи, али безуспешно.

0:1 – Литванци су први повели, у 32.минуту са беле тачке прецизан је био Сила, након прекршаја Едсона. Тим резултатом се отишло на полувреме. Кахриман је претходно одбранио покушај Литванца, али је Едсон након лошег постављања ипре ударца и неспретне реакције, направио и једанаестерац.

Миодраг Божовић није вршио измене на полувремену. У другом полувремену извршио је две измене, Стојановић је заменио Едсона, а млади голман Станковић, омладински репрезентативца, Дамира Кахримана.

У другом полувремену, Црвена звезда је искористила свој квалитет и иницијативу. Ипак, прво је Атлантис имао одличну пансу. Цветковић је погрешио приликом паса ка Луковићу, који се оклизнуо, али је нападач Атлантиса шутирао поред гола Кахримана.

1:1 – Већ после два минута, Звезда долази до изједначења. Први гол Марка Грујића. Виеира је шутирао, а након одбијене лопте на правом месту био је Марко Грујић. 

Од тога момента играло се брже, игра се распламсала, Литванци су били грубљи. Прву прилику имао је најбољи стрелац Црвене звезде и Суперлиге Србије, Уго Виеира. Након центаршута Срнића, шутирао је ногом у паду, али преко гола. Кахриман је спречио контру Атлантиса, играјући руком ван казненог простора, а Милош Стојановић је заменио Едсона.

Наредну прилику имао је Катаи, који је био изблокиран, а затим и Ле Талек, чији ударац је зауставила пречка. Затим је стопостотну прилику имао Доналд, али је литвански голман спретно реаговао у дуелу са Звездиним Холанђанином.

2:1 – Али, није било спаса само минут касније. Поново тандем Виеира – Грујић, дупли пас и сигурна егзекуција Марка Грујића за Звездину победу.

Последњу прилику имао је Срнић, после дуплог паса са Виеиром, али је погодио спољни део мреже након што је заобишао голмана. Катаи и Јоксас су због међусобног кошкања добили црвене картоне, а омладинац Александар Станковић је заменио Кахримана.

Од 16 часова Црвени звезду очекује други меч, против Волгара из Астрахана, руске екипе.

Повезане вести

8 comments

djole bari 91 феб 6, 2016 at 20:45

SLAŽEM SE U POTPUNOSTI U VEZI LUKOVIĆA.PORAZ U KUPU OD BORCA JE REKAO SVE. PO MENI IZ ZADNJE LINIJE TREBA DA IGRA SAMO IBANJEZ. U NAŠOJ LIGI JE NEVAŽNO, ALI ZA EVROPU NAM TREBAJU MNOGO BOLJI IGRAČI OD PETKOVIĆA,LUKOVIĆA,PAVICEVICA ČIJOM SMO GRESKOM U PRVOM MINUTU MEČA SA KAZAHSTANCIMA ZAVRŠILI EVROPSKU EPIZODU.POTREBNI SU IGRAČI BRŽIH REAKCIJA,OPASNIJI KOD PREKIDA.

Reply
MILAN KG феб 6, 2016 at 19:16

ludi ja nisam u mom zivotu video toliko bolesnika na nasim vestima danas na mocartu pratio mec sa litvancima od 70 komentara 50 grobarski neki umobolni zeljko grobar pise takve nebuloze da mi dodje ba polomim kompijuter e bre pa ko dozvoljava takvima da pisu te gluposti jos ne mogu da se smirim covece pise da smo mi nizerazerdni klub i gomilu nebuloza. morao sam da uzmem med i vodu da se smirim.

Reply
Zvezda u krvi феб 7, 2016 at 02:48

Haha de bas na njega naleti! On ti non stop visi na blicu, mocartu itd. Takodje se na mocartu zna potpisati i kao Krcun, a na blicu kao Dragan (ponekad). Ustvari, lik se zove Zoran Ilic, iz Lomnice je, mozes ga naci na fb. Do skoro je bio Zoran pfc Ilic, ali je promenio „ime“! Ima blizu 4 kuke, propali ribar, banovan s jednog ribolovackog sajta, ozenjen i dobro udaren u glavu. Mogu da se kladim u cacino imanje da lik ima neku dijagnozu, garantovano paranoidnu sizofreniju! Ja mu svaki put odgovorim: A de ti je Sladjana (zena), jel’ kod komsije na…

Reply
MILAN KG феб 10, 2016 at 01:37

Ludak!!!! totalni.

Reply
Goran феб 7, 2016 at 14:37

Ha,ha,slazem se sa ovim dole kolegom Zvezda u krvi,taj je neki teski pacijent…Visio je pre na Sportskoj Centrali i na Sportske net,ali su ga svugde iznabadali komentarima pa bezi ili menja imena ha,ha…Ja isto nisam mogao istrpiti par puta pa sam mu odgovorio na komentare ali tek onda se napali pa komentarise nebuloze 🙂 Najjace je sto lik tvrdi da ima svoje firme,ljude koji rade za njega,da ima ekstra zenske jer ima kao love,cak tvrdi da je igrao i fudbal kao profesionalac u Francuskoj ali kao nece da kaze u kom klubu jer kaze onda bi znali ko je ha,ha,ha…Opicen neki lik do bola,ne obracaj paznju na njega 🙂

Reply
MILAN KG феб 10, 2016 at 01:46

I ja se slazem potpuno Lukovic je prespor puno kiksira ne vezano za prijateljske a ja licno nemam poverenja u Silvu daj boze da gresim i da je to to ja ne volim te brazilske stoere uopste. OPavicevicu i Petkovicu sta reci za nasu ligu moze a za evropu ne koliko puta Petkovic da pas direktno u noge rivalu nisam brojao tacno al dosta Lucu kapa dole on je opasan bek ostali od stopera pa do desnog beka ne mogu kopacke da mu nose.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 6, 2016 at 18:40

rezultat je nebitan..i znam da je pripremna..ali..ali..stara boljka.vrlo lako odbrana ispada i opet od svake ekipe primamo gol..mislim da smo jako daleko da imamo bar prosecnu odbranu..stoperi Silva-Lukovic je preslaba i prespora…Lune opet po starom kiksira..jako spor i ovaj silva jako spor tako da ne vdim nasu buducnost..nikadda necemo mi da izgubimo sto ne dajemo golove..sredina i napad su jako dobri ali braco odbrana nam je dve nule

Reply
djole bari 91 феб 6, 2016 at 15:52

MOBILIZACIJA U FSS !!! TOLE,MIRKOV,STOJADINOVIC,TODIC,M.MILANOVIC ANALZIRAJU ČUVENI SOFTVER.OPET ZVEZDINA POBEDA I OPET 2-1. NEDOPUSTIVO !!!

Reply

Leave a Comment