Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Вукашин Јовановић договорио своје услове са Зенитом

Црвена звезда ће ове зиме остати без још једног изданка сопствене школе и златног омладинца. Након Марка Грујића и Луке Јовића, Звезду напушта и Вукашин Јовановић, који је на корак од преласка у руски Зенит.

Иако је Звездан Терзић у неколико наврата изјављивао да је Црвена звезда стабилна након продаје Марка Грујића у Ливерпул, очигледно је нешто убедило Звездине челнике да попусте пред интересовањем за младог дефанзивца. Прво је Бордо био веома упоран, да би затим Зенит победио у том двобoју. И Миодраг Божовић је на почетку припрема изјавио да Вукашин ове зиме није на продају, а када није отпутовао на Кипар на другу фазу припрема јасно је било да је његов одлазак близу.

Према последњим информацијама, а како преноси портал МОНДО, Јовановић и његов менаџер су договорили личне услове са шампионом Русије, као и онај главни, да равноправно конкурише за први тим. Црвена звезда и Зенит су се договорили око цене, па наредних дана директор клуба из Санкт Петербурга долази у Београд на завршне преговоре и да би закључио трансфер.

Јовановићу ће конкуренција у редовима шампиона Русије бити бивши репрезентативац Русије, Ануков, репрезентативци Аргентине и Белгије, Гарај и Ломбертс и Бразилац Луис Нето. Црвена звезда је ангажовала Бразилца Едсона из Сао Паула на позиција штопера, а одласком Вукашина Јовановића, можда ће на лето бити потребан још један дефанзивац.

Јовановић је за Црвену звезду одиграо 32 утакмице и постигао два гола, и има уговор до 2018.године. Стандардни је млади репрезентативац Србије, а са омладинском репрезентацијом је постао шампион света на Новом Зеланду. Прошао је све млађе категорије Црвене звезде и репрезентације Србије.

Зенит (15) је после Реал Мадрида (16) освојио највише бодова у групној фази Лиге Шампиона. У осмини финала играће против Бенфике.

Повезане вести

3 comments

nikola carapan 88 феб 6, 2016 at 18:30

Toliko sam verovao u ovo rukovodstvo i mislio da ce da zadrze ove mlade igrac,kad ono odose svi kao pod led.

Reply
ivan феб 6, 2016 at 10:32

Bas ne bih voleo da ide. Igrac je solidan,ali je za atmosferu jako bitan. A to je nekad bbolje od samih igrackih kvaliteta.

Reply
неко из масе феб 6, 2016 at 15:46

Ма не би Творзан никог продао, таман посла.

Reply

Leave a Comment