Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Чудесни чачански плеј Аврамовић у Звездином фокусу

Сјајне партије Алексе Аврамовића, младог кошаркаша Борца из Чачка, у КЛС-у ове сезоне ставиле су га у фокус интересовања најјачих београдских клубова, али и екипа из иностранства.

Млади плејмејкер је недавно против Младости одиграо незаборавну утакмицу и поставио рекорд КЛС-а са 63 индексна поена. Убацио је чак 47 поена уз 12 скокова и шест асистенција, а шутирао фантастичних 7/11 за три поена, 8/10 за два и 10/11 са линије слободних бацања.

Аврамовић (21 година, 192 цм) ове сезоне са великим успехом диригује игром Чачана и на путу је да их одведе у Супер лигу Србије. Он је тренутно најбољи стрелац и најкориснији играч Кошаркашке лиге Србије са укупно 377 поена и индексом 482, а просеци су му импресивни: 20,9 поена по утакмици, 5,2 асистенције, 4,9 скокова, 1,89 украдених лопти, 67,2 одсто у шуту за два поена, 48,9 одсто за три и 80 одсто са линије слободних бацања уз 26,8 индексних поена. Имао је још много одличних партија јер је Спартаку убацио 38 поена, Вршцу 34, Војводини 32, Константину 29, бележио и по 12 асистенција и скокова, шест украдених лопти…

Интересовање са њега већ су показали Црвена звезда, Мега Лекс и Партизан, као и клубови из иностранства, а од скоро је бригу о његовој каријери преузео познати менаџер Мишко Ражнатовић. Остаје да се види где ће надарени младић наставити каријеру, а занимљив је и пример Јована Новака, око кога се у блиској прошлости такође подигла велика прашина, због одличних игара, па на крају ипак није прешао ни у Звезду ни у Партизан, већ у пољски Туров.

Повезане вести

Leave a Comment