Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Велико појачање у најави за напад на Лигу шампиона

Руководство и стручни штаб Црвене звезде не седе скрштених руку након ангажовања три значајна појачања ове зиме, већ увелико планирају ангажовање сјајног нападача који је у блиској прошлости жарио и палио теренима руске Премијер лиге у дресу братског клуба сазнаје Моцарт Спорт.

Црвено-бели су ни мање ни више заинтересовани да у своје редове на лето доведу Бразилца Велитона, некадашњег голгетера московског Спартака, који је тренутно члан турског Мерсина, а у летњем прелазном року ће бити слободан играч, што је за наш најтрофејнији клуб од пресудне важности обзиром да у супротном не би могли да се упусте у трку за доказаним стрелцем.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz197Велитон Соареш де Мораиш је ове сезоне постигао пет голова на 15 утакмица у Супер лиги Турске. Имао је и шест асистенција, а 14 мечева је почео у стартној постави и укупно уписао 1263 одиграних минута. Међутим, његов тим је прикован за само дно табеле, истина уз утакмицу мање од Ескишехира и Сиваса, који су за мало испред, али и осам бодова далеко од луке спаса. Сјајни нападач је од 2014. године члан Мерсина, а у сезони 2014/15 постигао је 10 погодака на 30 лигашких утакмица.

Бразилац је рођен 22. октобра 1986. године, висок је 175 цм. Као члан Гојаса од 2005. до 2007. године постигао је 16 голова на 41 утакмици, али је током 2006. био на позајмици у Итуану, где је одиграо 32 сусрета и 10 пута тресао мреже. Преласком у редове Спартака из Москве почео је његов велики успон. За црвено-беле из престонице Русије одиграо је 104 лигашке утакмице и постигао 57 голова у периоду од 2007. до 2014. године. Златно доба имао је 2009. године, када је са 21 поготком на 28 утакмица био најбољи стрелац Премијер лиге Русије, а то је поновио и наредне 2010. године када је на 25 мечева затресао мрежу 19 пута. У то време су се шампионати Русије играли по годишњем принципу. Касније је Велитонова слава почела да бледи, па је чак три пута ишао на позајмице. Током 2013. године вратио се у Бразил и наступао за Гремио одигравши 10 утакмица без поготка, да би у дресу Сао Паула на 19 сусрета четири пута успео да се упише у стрелце. За Селту из Вига је одиграо само један меч, да би након тога уследила селидба у Турску и знатно боље партије у дресу Мерсина.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzfratria_4_56580.56629

Нема сумње да би тандем Велитон-Виеира представљао страх и трепет за све клубове у квалификацијама за Лигу шампиона, па остаје да сачекамо врело лето и сазнамо да ли ће Звезда успети да убеди 29-годишњег голгетера да се прикључи некадашњем прваку Европе који има амбициозан план да се коначно докопа елитног друштва у коме су некада дељене лекције западним клубовима док је такмичење носило назив Куп европских шампиона.

Битну улогу у свему томе може да одигра и новајлија Едсон Силва, који је био Велитонов саиграч у време док је голгетер био на позајмици у Сао Паулу 2013. године. Сви знамо како је Мичел Доналд имао само лепе речи о клубу и тренеру за свог саиграча из Мордовије Дамијена ле Талека, па би по том моделу и Велитон могао да стигне на београдску Маракану. У сваком случају нас очекује врело лето када је у питању Звездино склапање јаког тима за Лигу шампиона.

Повезане вести

Leave a Comment