Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеРукомет

Вечити дерби у полуфиналу Гужвиног меморијала

Данас у Ваљеву почиње пети меморијални турнир посвећен Николи Јевремовићу “Гужви“, а Црвена звезда ће у полуфиналу од 17 часова одмерити снаге са Партизаном.

Никола Јевремовић “Гужва“ је током седамдесетих година минулог века носио црвено-бели дрес, касније је освојио и Куп Југославије са Металопластиком, а пред крај играчке каријере вратио се у ваљевски Металац, где је започео и тренерску каријеру у којој је у два наврата водио Звезду и то у сезонама 1988/89 и 1991/92. Поред Металца и Звезде водио је и Металопластику, Пелистер из Битоља, Југовић, Беране, Партизан, Црвенку, Раднички из Суботице и Будућност из Подгорице са којом је освојио титулу првака Црне Горе. Два пута је биран за најбољег спортисту Ваљева 1983. и 1985. године, а био је и тренер омладинских селекција Југославије. Преминуо је 2010. године, а Ваљевци већ пету годину организују турнир у његову част.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzPLAKAT

Турнир ће трајати два дана. У недељу од 16 часова на програму је ревијални меч између рукометашица Металца и ветеранки тог клуба, док у 17 часова почиње први полуфинални сусрет између јесењег првака Србије Црвене звезде и екипе Партизана, затим ће уследити церемонија свечаног отварања турнира, а од 19 часова у другом полуфиналу састаће се ваљевски Металац и шабачка Металопластика.

У понедељак је на програму меч за треће место од 17 часова и финале два сата касније, а по завршетку сусрета победник турнира добиће прелазни пехар и трофеј у трајно власништво, који ће добити и другопласирани састав. Такође ће бити додељена и признања за најбољег играча, стрелца, голмана и најмлађег учесника турнира, а након тога ће уследити свечано затварање.

Црвена звезда је овај турнир освојила 2014. године победом у финалу против Металопластике резултатом 26:25, док је годину раније заузела треће место. Први победник турнира 2012. године био је Уб, а Металопластика је 2013. и 2015. године однела пехар и овде ће бранити трофеј.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz05zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz06zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz07zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz04

Повезане вести

Leave a Comment