Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Појачања носила црвено-беле до тријумфа у Крагујевцу

Ватерполисти Црвене звезде успешно су започели 2016. годину тријумфом против Радничког у Крагујевцу у оквиру 11. кола Регионалне Триглав А1 лиге резултатом 8:5 (2:1, 1:2, 2:2, 3:0).

Меч је носио велики улог, јер су оба тима победом желела да се издигну из доњег дела табеле, па се играло изузетно чврсто на обе стране. Раднички је успео да поведе голом Романа Пилипенка, појачања из Казахстана, али су и Звездине новајлије успешно одговориле. Драган Драшковић и повратник Иван Рацков погодили су мрежу за преокрет и вођство након прве деонице од 2:1.

Тврда утакмица није остављала много простора за лепе потезе, а домаћи састав успео је да стигне до изједначења преко Марка Мартинића и Радета Јоксимовића, па су екипе на полувреме отишле без предности (3:3).

У наставку Крагујевчани праве преокрет и голом Мартинића стижу до вођства од 4:3, али црвено-бели узвраћају преко Рацкова и искусног Бранка Пековића, некадашњег репрезентативца Југославије/СЦГ/Србије и Казахстана за вођство београдског тима од 5:4, али Мартинић у финишу треће четвртине поравнава на 5:5.

Последња четвртина протекла је у знаку Црвене звезде. Мрежа је остала нетакнута, Краљ је сјајно бранио, а некадашњи шампион Европе постигао је три гола и решио утакмицу остваривши трећу победу у сезони за скок на седмо место на табели. Звезда је престигла ПОШК од кога сада има два бода више.

Седам од осам Звездиних голова постигла су појачања. Најефикаснији су били Иван Рацков и Драган Драшковић са по два поготка, а по једном су се у стрелце уписали Филип Кљајевић, Срђан Аксентијевић, Бранко Пековић и Александар Андрејевић. У тиму Радничког три поготка постигао је Марко Мартинић, а по један Роман Пилипенко и Раде Јоксимовић. Звездин чувар мреже Александро Краљ имао је своје вече, јер је зауставио 10 од 15 шутева – одличан проценат одбрана од 66,7 одсто.

Раднички – Црвена звезда 5:8 (1:2, 2:1, 2:2, 0:3)

Крагујевац – Затворени базен СЦ „Парк“. Гледалаца: 500. Судије: Андреја Станојевић и Горан Јованчевић (Србија). Играч више: Раднички 8(1), Црвена звезда 9(1). Два играча више: Раднички 1(0), Црвена звезда 1(1).

Раднички: Добожанов (одбране 6/14), Шмидер, Јелача, Јоксимовић 1, Мартинић 3, Тохољ, Пилипенко 1, Лекић, Панајотовић, Босић, Манић, Томашевић, Ђерковић, Ганић.

Црвена звезда: Краљ (одбране 10/15), Танкосић, Поповић, Јанковић, Кљајевић 1, Рацков 2, Аксентијевић 1, Андрејевић 1, Илић, Бакић, Драшковић 2, Пековић, Тодоровски, Јовић.

Већ у недељу Црвена звезда игра меч 12. кола. Екипу очекује гостовање против Војводине на базену “Слана бара“ од 17 часова и 30 минута, а најављен је и директан пренос на РТ Војводине.

Повезане вести

1 comment

РУК јан 30, 2016 at 22:11

Браво!

Reply

Leave a Comment