Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Мицић: Позитивно смо одреаговали на све критике тренера

Василије Мицић је имао спектакуларну блокаду под кошем на Андреју Зубкову, једину Звездину на утакмици у великој победи против Локомотиве, јер Квинси Милер овај пут није “залепио“ ривале, а након тријумфа је нагласио позитивну реакцију екипе после непланираног пораза у АБА лиги.

– Утисци су одлични. Показали смо да можемо да се опоравимо после пораза од Партизана. На све критике тренера смо одреаговали позитивно и испоштовали сваки задатак који је био зацртан пред утакмицу. Показали смо карактер и уз овакву публику можемо да победимо јако добре тимове.

Сјајан старт имао је важну улогу, јер црвено-бели од почетка нису испуштали велику предност и то против једне изузетне екипе која ове сезоне пуца високо у Евролиги.

– Јако добро смо отворили и таквим почетком подигли себи самопоуздање. Имали смо расположене спољне играче и успели да зауставимо њихову бековску линију иако су погодили доста пенала, али из игре нису пуно погађали и то је оно што је пресудило. Наравно, искористили смо нашу предност под кошем, што је и био задатак.

DSC_0091

Сјајна и агресивна одбрана Црвене звезде је уз прецизност у нападу и феноменалне навијаче на крају донела превагу.

– Мислим да они имају невероватан спектар у нападу и у претходној утакмици имали су неке невероватне бројке за три поена. Ми смо то успели да зауставимо и контролисали читав меч. Спустили смо их на мали број поена и они у оваквој атмосфери нису успели да се снађу – истакао је Мицић.

Повезане вести

Leave a Comment