Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Цирбес: Један од мојих најбољих рођендана

Маик Цирбес је имао посебан мотив против Локомотиве да свој 26. рођендан победом учини савршеним у свечарској атмосфери хале Пионир.

Центар шампиона Србије пружио је још једну у низу одличних партија ове сезоне. За 28 минута на паркету забележио је 18 поена, девет скокова, три асистенције и једну украдену лопту уз стандардно висок проценат шута за два поена од 60 одсто (9/15). Цирбеса је посебно ганула рођенданска песма коју су му певале Делије.

– Један од мојих најбољих рођендана, што због победе, што због навијача који су ми на крају утакмице певали рођенданску песму, што нисам очекивао, заиста сам био изненађен. Ово је један од најлепших поклона које сам добио у свом животу. Знао сам и ту песму, јер је Чарлс Џенкинс прошле сезоне певао, па сам морао да је научим.

Цирбес сматра да је ово једна од најбољих утакмица које је овај тим одиграо. Звезда је одржавала високу предност, која је константно била двоцифрена, а најчешће се кретала око бројке од 13 поена разлике.

– Играли смо како смо желели. Повели смо и чували предност, контролисали резултат, а они нису успели да се врате. Ово је једна од наших најбољих утакмица до сада.

Цирбес је ове сезоне израстао у једног од најбољих европских центара, па се због његовог умећа ривали труде да га зауставе на све могуће начине, што се могло видети на последња два меча. У дербију је зарадио масницу испод ока, а и против Локомотиве су га прописно изударали, али не и зауставили, јер је премашио своје просеке у поенима и скоковима.

– Дешава се стално. Нико неће да одступи. Увек има тога. Пред крај утакмице против Партизана сам у скоку добио ударац испод ока. Нисам видео ко ме је ударио, јер сам био окружен тројицом или четворицом играча, али није важно – закључио је велики борац, који се никада не предаје, што је само један од бројних разлога због којих га навијачи Звезде изузетно цене.

Повезане вести

Leave a Comment