Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Гостује Динамо, Звезди неопходна победа

Сезона 2015/16. није сезона одбојкашица Црвене звезде. Даме које су нас у последњој деценији навикле на победе и трофеје муче повреде и имају све лошије резултате. Прилику за победу и улазак у нешто бољу форму имаће у утакмици 13. кола Суперлиге, у којој дочекују панчевачки Динамо.

Динамо из Панчева већ годинама је мање-више стабилан учесник најквалитетнијег домаћег такмичења. Углавном заузимају неку од позиција у другом делу табеле, а тренутно су седми, на само победу од црвено-белих. У мечу првог дела сезоне Звезда је славила са убедљивих 3:0, али су се од тада ствари значајно промениле. У град на обалама Тамиша и Дунава стигле су Слађана Мирковић (техничар), које је била чланица шампионског тима Визуре из прошле сезоне, као и Сања Старовић (коректор), бивша репрезентативка Србије. Мирковићева је још увек на располагању тренеру Владисављеву, док Сања није наступала у последњој утакмици. Поред поменутог двојца запажену улогу игра Нина Коцић, коректор и најбољи поентер екипе. Динамо је у 12 утакмица забележио пет победа уз седам победа, сакупио 16 поена и не мора да брине за опстанак.

Тим Мирјане Мусулин заузима пето место и шест утакмица пре краја регуларног дела не налази се у завидној ситуацији. Нису победили ниједну од прве четири екипе, а пораз у прошлом колу (3:1 у Зрењанину), додатно је закомпликовао ситуацију. Без Бојане Миленковић, Анастасије Секулић и Марије Пуцаревић црвено-беле немају шансе у окршајима са екипама у пуном саставу. Девојичице из Звездине школе показују таленат, али то је још доста далеко од сениорског нивоа. Остаје нада да ће црвено-беле смоћи снаге за победу и борбу за нешто бољу позицију пред плеј-оф.

Утакмица у дворани ,,Вождовац“ на програму је у петак, 29. јануара са почеком у 20ч.

Повезане вести

Leave a Comment