Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Цирбес МВП 21. кола АБА лиге

Једина светла тачка Црвене звезде у 246. вечитом дербију уз борбеног капитена Бранка Лазића био је Маик Цирбес, који је понео титулу најкориснијег играча 21. кола у регионалном такмичењу.

Доминантни центар, који игра најбољу сезону у каријери за 31 минут нанизао је 26 поена, седам скокова и блокаду уз шут за два поена 7/11, а са линије слободних бацања 12/14, па је на крају а 37 индексних поена стигао до МВП признања испред Николе Јевтовића (Металац) и Филипа Краљевића (Задар), који су сакупили по 33 индексна поена. Четврти у овом колу био је Миро Билан (Цедевита) са 30, а пети Сава Лашић (Олимпија) са индексом 29.

Невероватан је податак да је на крају дербија Црвена звезда имала чак 22 индексна поена више од ривала (93:71), али ни то није било довољно за победу, највише због врло лошег процента шута за три поена (3/23). Црвено-бели су ове сезоне себи дозволили превише киксева у АБА лиги и то ће вероватно за последицу имати да у плеј-офу неће моћи да рачуна на предност домаћег терена.

Повезане вести

1 comment

ZORAN RADENKOVIC BEN јан 27, 2016 at 10:29

CIRBESU SVAKA CAST ALI OVI OSTALI BRUKA I SRAMOTA JOS MI JE MUKA U STOMAKU I JOS SE NERVIRAM I PITAM SE DA LI JE STVARNO NAPRAVLJEN DIL „ZA SPAS SRPSKE KOSARKE“ U STA JA NE ZELIM DA VERUJEM

Reply

Leave a Comment