Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Јовић пред Бенфиком, Звезда не плаћа пенале

Звездан Терзић је у разговору за телевизију Арена Спорт изјавио да Црвена звезда нема другог избора осим да прода Луку Јовића како би избегла плаћање пенала.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz10420403_955097101217853_3127156407086245823_n

Генерални директор црвено-белих истакао је да се клуб из Љутице Богдана приликом продаје економских права на Јовића инвестиционом фонду Пинија Захавија обавезао да млади фудбалер сваку другу утакмицу игра по 45 минута.

– Морамо да продамо Луку Јовића како би избегли плаћање пенала. Ми имамо омчу око врата када је у питању Лука Јовић. Када смо продавали економска права преузели смо обавезу да Лука Јовић сваку другу утакмицу одигра по 45 минута. Ми то нисмо испоштовали, а то значи да би Јовић морао да почне 12 утакмица у пролећној сезони. Ако се то не би десило плаћали бисмо пенале – рекао је Терзић за Арену Спорт.

Звезди је током прошле сезоне очајнички био потребан новац како би измирила обавезе према бившем играчу Гжегожу Броновицком, јер је претило избацивање у нижи ранг, па је новац обезбеђен продајом 70 одсто економских права на Луку Јовића.

Очекује се да Јовић у најскорије време потпише уговор са Бенфиком на пет година. Висина трансфера још није позната, али Звезда може да рачуна само на 30 одсто новца. Да је договор практично готова ствар говори и податак да су Јовићевим заступницима обећали да Бенфика неће понудити уговор позајмљеном играчу Фулама и грчком репрезентативцу Константиносу Митроглуу, тако да би 18-годишњи српски нападач одмах могао да добије одређену минутажу.

Повезане вести

Leave a Comment