Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноНајновијеПрипремеФудбал

Нова победа и нова повреда за Звезду у Словенији

Црвена звезда је савладала Копар са 4:3 (2:1) на припремама у Словенији, пред око 300 гледалаца. Меч је нажалост обележила повреда Аџића почетком другог полувремена, па је са докторима и ледом око колена напустио терен. Виђено је чак седам голова, а шансу је добио велики број младих играча у црвено-белом.

Није било Катаија, који је повређен, а одлуком тренера шансу нису добили ни Супић, Гаврић, Цветковић, Анђелковић…

Звезда је меч почела у саставу Кахриман, Петковић, В. Јовановић, Луковић, Ибањез, Доналд, Грујић, Срнић, Плавшић, Јовић, Вијеира.

Већ на старту, Вијеира је наставио тамо где је стао у јесењем делу сезоне, и у 5. минуту довео свој тим у вођство. Ипак, Словенци су седам минута касније изједначили преко Валенсије, након корнера у гужве у шеснаестерцу црвено-белих. У наредних 20-ак минута, Уго се нашао у ситуцаијама да постигне гол, али то нису биле изгледне прилике. У међувремену, Јовић је покушао, али је голман Копра био сигуран. Пред крај првог дела, Петковић је одлично центрирао, а Срнић погодио мрежу ривала, за 2:1. Играо се 39. минут.

У наставку је заиграо новим тим, у којем смо видели и шест Звездиних дечака.

Кахриман, Мијаиловић, Павићевић, Рендулић, Ристић, Н. Јовановић, Ахчин, Стојановић, Аџић, Веред, Јовељић.

У 49. минуту, млади Аџић се повредио, помоћ му се указивала готово 10 минута, пре него што је изашао са терена са ледом око колена. У међувремену, аутоголом Рендулића, Словенци су поравнали на 2:2. И „златни орлић“, Манојловић, је добио шансу, уместо Кахримана, а Аџића је заменио Плавшић, који се вратио у игру. Веома запажени Стојановић је центрирао из корнера, а Павићевић је погодио за 3:2, у 64. минуту, да би девет минута касније Звездин везњак на додавање Плавшића погодио стативу.

Плавшић је пре тога асистирао и Вереду, али је Израелац промашио, као и неколико минута раније. Звездин „Атомски мрав“ из Новог Сада је донео свом тиму 4:3 сјајним ударцем у 79. минуту. Погодио је мрежу са 20-ак метра, а пре тога је носио лопту од половине игралишта.

Домаћи су тада кренули офанзивније, имали неколико полуприлика, а до трећег гола су дошли у 81. минуту, голом Локаја. Након тога је Јовељић покушао два пута, али није имао среће да постигне гол.

 

Повезане вести

Leave a Comment