Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкашице јуре победу у Зрењанину

Одбојкашице Црвене звезде очекује 12. коло домаћег шампионата у коме гостују екипи МД Зрењанин. До сада ово није била Звездина сезона – шест победа и пет пораза не радују никога, па смо још једном сведоци промене тренера. Александра Бошковића, после нешто више од пола године рада, заменила је Мирјана Мусулин, која је били помоћни тренер.

За разлику од црвено-белих Зрењанинке нижу одличне резултате у својој дебитантској сезони у најквалитетнијем домаћем такмичењу. У прва четири кола нису знали за победу, а од тада имају пет победа из седам мечева, уз 14 освојених поена.  Све то довољно је за седму позицију, што врло вероватно значи да су они остварили свој примарни циљ – опстанак. Екипу предводе Антонина Пилиповић и Весна Секулић, које су направиле највише проблема Звезди у мечу првог дела сезоне са по 14 победа. Црвено-беле су ту утакмицу добиле са 3:1, и сличан резултат биће им потребан и сада за повратак на победнички колосек.

Мирјана Мусулин покушаће да пробуди екипу и промени ток једне од најлошијих сезоне Звезде у последњој деценији. Највећи проблем црвено-белих је чињеница да немају победу над екипама које су им директни конкуренти за првих пар позиција. Два пута Визура и по једном ТЕНТ, НИС Спартак и Јединство СП били су бољи и заузимају прва четири места. Велики проблеми са повредама сигурно не иду Звезди на руку, а они су итекако дошли до изражаја у последњем мечу са Визуром – две врло младе играчице имале су деби за први тим, јер повреде муче Анастасију Секулић и Бојану Миленковић. Дуел у Зрењанину биће права прилика да црвено-беле заиграју нешто боље и остваре преко потребу победу.

,,Кристална дворана“ у Зрењанину, субота 23. јануар, 20ч.

 

Повезане вести

Leave a Comment