Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Симоновић: Боје нас се кад долазе овде

Тројке Марка Симоновића пресудиле су Уникахи и имале можда и одлучујућу улогу за релативно миран финиш меча у другој победи Црвене звезде у ТОП 16 фази ове сезоне. Репрезентатицац Србије игра врло добро ове сезоне, а Шпанцима је испоручио рафал од четири далекометна хица из шест покушаја за његових 12 поена.

– Играли смо добро целу утакмицу. Мислим да смо на почетку мало имали проблема са њиховим скоком у нападу. Они су изузетно агресивна екипа, сви иду на скок, велики су, добре атлете, али успели смо да одговоримо на ту њихову агресивну игру. На крају смо мало заградили, узели тај неки скок, погодили овамо неки шут, неки улаз и заслужено победили.

Навијачи су дали снагу Звезди да обори још једно звучно име у Пиониру, где је ретко ко од гостију успео да однесе бодове ове сезоне.

– Од публике мало удари адреналин у главу. Тако то овде иде. Против нас је стварно тешко овде играти. Контролисали смо целу утакмицу, нормално је да се они у неком тренутку врате. То је стварно сјајна екипа. Међутим, ми смо успели то да издржимо. Одиграли смо добру одбрану, паметно у нападу. Везали 1-2 шута, продор, скок у нападу и кажем заслужено победили.

Значајно је и што су црвено-бели успели да остваре двоцифрену разлику против Уникахе.

– Разлика је добра, али је питање шта ће се дешавати до краја. Има још 10 кола, може свашта да буде. Корак-по корак, следи Партизан, све очи, све мисли само на то и идемо даље.

Симоновић је издвојио мало времена да сумира учинак екипе после 4. кола у ТОП 16 фази.

– Остаје жал због тог Ефеса. Одиграли смо сјајну утакмицу, али као што сам најављивао за ТОП 16, битно је да будемо конкурентни и стварно играмо добро. Боје нас се једноставно кад долазе овде и није им свеједно да играју. Истина, против Фенера смо тешко играли јер то је екипа која стварно нама не лежи. Они су врхунски тим, врхунски тренер, вероватно ће бити на фајнал-фору, можда и освоје. Против осталих екипа смо стварно добро играли до сада. Добро смо се показали и у групи пре тога, тако да идемо даље и корак по корак – закључио је Симоновић.

Повезане вести

1 comment

Leave a Comment