Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Јовић: Кад погледам ову победу, остаје жал због пораза у Истанбулу

Велику улогу у Звездиној победи над Уникахом имао је Стефан Јовић. Сјајни плејмејкер, који игра најбољу сезону у каријери, као шило је пролазио кроз одбрану шпанског тима и на крају са 15 поена био најефикаснији на утакмици уз пет асистенција, три скока и украдену лопту (шут за два поена 4/4, тројке 1/2, слободна бацања 4/4), па је са 24 индексна поена био МВП утакмице.

– Ево сад кад погледамо ову победу, остаје жал за оним поразом у Атини, слушај мене у Атини, у Истанбулу против Ефеса, али добро. Што се овог меча тиче прибојавали смо се њиховог офанзивног скока са којим смо имали доста проблема у првом полувремену. Мислим да су буквално у првих два минута имали пет скокова у нападу, што од њихових 10 поена довољно говори колико је то важан сегмент њихове игре. У другом полувремену смо колико-толико успели да исконтролишемо тај њихов скок и да на крају неким отвореним шутевима, а првенствено тимском игром и добром одбраном задржимо ту предност и на крају да славимо.

Велики број расположених играча, течна тимска игра, а уз то Цирбес и Милер нису били у главним улогама, већ српски кошаркаши, помало атипично за Звезду у Евролиги ове сезоне, али изузетно значајно. Нови играчи су се подредили екипи и резултат свега тога је још једна победа над скупоценим тимом у Евролиги.

– Сигурно да све то радује. Новајлије су се свакако добро уклопиле, првенствено заслуга за овакве игре целе екипе је то што имамо мало више времена за тренинг. Сигурно да су они почели да схватају шта се од њих очекује и да то спроводе на терену. О Кинзију то не треба причати, знамо сви где је играо и шта је играо, првенствено је његов карактер изванредан, у свлачионици и на тренинзима много помаже свима нама и виде се резултати на терену.

Навијачи су још једном имали велику улогу у Звездином успеху и гостима није било свеједно када су истрчали на паркет у гротлу Пионира.

– Ми смо навикли. Не могу да кажем како гостујући играчи реагују на ову атмосферу. Сигурно им није лако, али нама јако прија, тако да све похвале за сјајан амбијент и само нека тако наставе – рекао је рекордер Евролиге по броју асистенција на једној утакмици.

Повезане вести

1 comment

SVE PJANO21 јан 24, 2016 at 03:19

Mogli ste iseći ovaj lapsus sa Atinom.

Reply

Leave a Comment