Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Briga naša, prelazi na drugoga?

Novi vetrovi oko KK Crvene Zvezde? Priča o ciklonima i meteorološki pregled – čudan način da se započne najava košarkaške utakmice? Da, osim kada pričamo o Malom Kalemgdanu. Mestu gde je u proteklih par godina, u epskom posrnuću nekadašnjeg košarkaškog giganta, reč čudno izgubila svako značenje.

Elem, u petak na noge našem klubu stiže još jedan ranjeni lav – a, kako se stvari odvijaju ne samo na terenu, već, čini se, još bitnije, van njega, idealna prilika je da Zadrani iz Beograda odu upravo onako kako i dolaze: spuštenog nosa.

Istina, u situaciji u kojoj se nalazimo, nemamo prava da pretimo niti da nadobudno stavljamo tapiju na ulogu favorita (pa, makar i laganog), ali (metaforički) gledano, ako smo preživeli uragan, da li je red da se plašimo Tornada?

Uprkos poražavajućem startu, čini se da se tmurni oblaci sklanjaju sa neba iznad Kalemgdana, potop prilazi kraju, a hoće li nakon četiri vezana poraza, Nojeva barka isplivati baš u okršaju sa hrvatskim rivalom – videćemo. Iako su Zadrani u prethodnom kolu savladali Nimburk (73:60), čini se da je ono naše „brigo moja, pređi na drugoga“ konačno urodilo plodom – slovenački internacional Juri Golemac napustio je redove Dalmatinaca posle sukoba sa trenerom, dug bivšem šefu struke Zadrana još nije isplaćen, a račun kluba je u blokadi. Zvuči poznato?

Gostima ne cvetaju ruže ni na parketu – u uvodnih 160 minuta Jadranske lige, slavili su samo jednom. Posle zakopavanje ratne sekire sa Slobodom, sklonilo se sečivo FIBE nad vratom našeg tima, pa će prve poene u statističke rubrike upisati Džamar Jang, a pored njega na terenu valja očekivati povratnika Vujadina Subotića, ali i konačno oporavljenog Bakića. Petak možda neće doneti prekretnicu, odnosno, žargonom naftalinskih turbofolk hitova: ako je „sad kasno za novi početak“, onda makar „dajte nam utjehu“.

Čelnici kluba, posle derbija začelja, koncentrisaće se, kako tvrde, na dovođenje pojačanja od igrača koji su u NBA u drugom planu, a mladićima u crveno-belom dresu mogao bi praviti neko od američkih legionara na poziciji centra.

Повезане вести