Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле гостују у Новом Саду

Кошаркашице Црвене звезде покушаће да наставе серију победа на гостовању у српској Атини. Новосадска ЖКА је противник нашем најтрофејнијем клубу у 15. колу националног шампионата, а меч се игра у суботу од 17 часова и 30 минута у малој сали СПЕНС-а.

Петом победом у низу, а првом у овој календарској години црвено-беле су одмакле својим ривалима и сада су усамљене на другој позицији са скором 11-3 и два тријумфа више од првог пратиоца, екипе Вршца.

zkkcz_spartak_19012016_0006

Тренер београдског тима, Драган Вуковић, против Спартака је пружио шансу свим кошаркашицама. Екипа је пружила партију на високом нивоу. Бројне асистенције, скокови, одличан шут за два и три поена били су више него довољни за пун реванш Суботичанкама и тријумф од 30 поена разлике. Несебичном игром Звезда је загрејала дланове малобројне публике. Блистале су Александра и Ивана Катанић, Мина Ђорђевић, Снежана Чолић, Катарина Зец, Милица Бојовић уз врло запажене роле Невене Наумчев, Наташе Ковачевић и Снежане Богићевић, па је било времена и да Маријана Зукановић поентира, а на паркет истрче Ђурђина Ђокић и Дајана Лукић. Бројке од 89 поена, 41 скока, 31 асистенције, 26 погођених шутева за два поена, 15 украдених лопти и 10 тројки против неугодног Спартака показују да Звезда иде у правом смеру, да хвата залет у правом моменту и да ће бити на висини задатка када се буде одлучивало о трофејима ове сезоне, па ако знатно искуснија шампионска екипа Кораћа тада буде боља, неће бити жала за пехарима, јер ће сви знати да је клуб дао максимум, а време ће свакако радити за Звезду на путу до повратка на старе стазе славе, барем у домаћим оквирима.

zkkcz_spartak_19012016_0055

Новосадска ЖКА је у претходном колу поражена у Вршцу резултатом 60:67 и тренутно се налази на претпоследњем 11. месту са скором 4-10. Екипа у чијем се стручном штабу налази некадашња Звездина узданица Наташа Анђелић уопште није за потцењивање. Искусна Дуња Лукач и изузетно млада Јелена Митровић главне су узданице екипе. Дуња је први стрелац екипе са просеком од 11,2 поена, док велики таленат, 14-годишња Јелена Митровић има дабл-дабл учинак у просеку од 10,9 поена и 11,1 скок. Мирјана Момиров, Теодора Трбовац и Лара Радуловић такође могу да направе проблем ривалима када их крене.

zkkcz_spartak_19012016_0052

Звезда ипак не треба превише да се оптерећује улогом фаворита, јер ако буде на свом препознатљивом нивоу, победа неће изостати. Потребна је само максимална концентрација, респект за противнице и све ће доћи на своје, јер је црвено-бели тим у одличној форми.

                 НОВОСАДСКА ЖКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

                     15. КОЛО ШАМПИОНАТА СРБИЈЕ

                          СУБОТА, 23. ЈАНУАР 2016.

            МАЛА САЛА СПЕНС-А – НОВИ САД, 17:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment