Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Младеновић: Изгубили смо 15-20 милиона одласком талената у овом веку

Драган Младеновић, директор Звездине омладинске школе, некадашњи фудбалер црвено-белих и нашег националног тима, у разговору за Новости дотакао се једне врло занимљиве теме.

Истакнути члан шампионских тимова Црвене звезде из 2004. и 2006. године дели мишљење многих да је клуб изгубио велики новац у претходним годинама због директних одлазака талената, који нису ни закорачили у први тим. Примери Филипа Ђуричића, па до последњег одласка младог голмана Владана Ђекића у Интер, коме није било исплаћено неколико стипендија у укупном износу од 80.000 динара то и доказују.

– Нажалост, није усамљени случај. Звезда не сме на овај начин да губи талентовану децу. У овом веку само од деце која су директно напустила омладинску школу изгубили смо 15-20 милиона евра. Могли смо тим новцем свемирски брод да направимо, а не школу – почео је Младеновић причу за Новости, а затим изнео и сурову истину да клуб не може да задржи младог играча који по сваку цену жели да га напусти.

– Причамо реално, свако може да тражи за дете раскид уговора. Питање је само начин на који се разговара, разлог због којих се то ради. Од мог доласка пре шест месеци, трудим се да пре свега будем искрен. Све што се договорим покушавам да испоштујем у датом року. Борио сам се и још увек се борим и за оне момке који су се из своје дечје глупости сликали у опреми Партизана, па су суспендовани. Али за наш посао важни су услови, систем рада, па тек онда резултати.

Младеновић ипак није особа која тако лако одустаје и најављује да ће постављени концепт полако почети да доноси резултате.

– Терзић зна како се прави школа, план постоји и реализујемо га у складу са могућностима. Засад се залажемо да створимо што боље услове, систем рада смо успоставили и требало би у скорије време да се подичимо и резултатима на свим нивоима. Да нам се “Ђекићи“ не догађају у будућности остаје нам да створимо врхунске услове и да тој деци приуштимо квалитетан рад за напредак – закључио је директор омладинске школе црвено-белих.

Повезане вести

5 comments

dexy122 јан 21, 2016 at 16:19

Ako neko moze da vrati staru slavu Zvezdinoj skoli onda je to Mladenovic. Zvezdino dete, bez dlake na jeziku, voli Zvezdu i zeli joj najbolje. Vidi se da mu novac nije bitan, ako nije za skolu i njenu decu. Da se razumemo, medjutim, uvek ce biti ovih Djekica. Uvek ce neki nabedjeni klinac misliti da ce otici u podmladak Junajteda, Intera, Reala i mislice da svi samo njega cekaju da stasa. Takvi nam ni nisu potrebni u Zvezdi. Potrebni su nam momci koji cekaju svoju priliku. Grujic nije ni rec rekao kad je igrao za Kolubaru, evo posle dve godine u Liverpulu. Ristic ce isto kad tad eksplodirati. A za njih dvojicu se nije pisao kao za Jovica naprimer. Tu je i Mijailovic, desni bek, koji naporno trenira i siguran sam da ce mozda vec ove sezone na par utakmica da zameni Petka i pokazati svoj potencijal. Ne mogu ni da pricam o nekim drugim igracima koji cekaju svoju priliku i sigurno ce imati bolju karijeru od Djekica, Filipa Jankovica i kompanije. Desi se i da takvi uspeju kao Nemanja Matic ili Filip Djordjevic ali to je jedan u 20. Oni ako hoce da rizikuju, neka rizikuju. Zvezda ima svoju vernu decu.

Reply
dejo јан 21, 2016 at 13:07

Mladenovicu evo ti preporuke da ova dva bivsa igraca nase Crvene Zvezde pozoves da treniraju neke od godista nase Crvene Zvezde Dejan Milovanovic i Mihajlo Pjanovic njih dvojica bi mogli zajedno sa tobom uz Hicvelda sto sam ga prije pomenuo ,trazi Mladenovicu od premijera Srbije da te primi i da se trazi kupac za nasu Crvenu Zvezdu nije vazno hoce li to bit jedna osoba ili jaka kompanija samo ne dozvoli novokopovanim biznismenima da kupe nasu Crvenu Zvezdu vec bi trebao pitat premijera mogu li Djokovici da kupe nasu Crvenu Zvezdu recimo kompanija Gasprom , neka druga jaka kompanija ili jedan stranac

Reply
Loooka јан 21, 2016 at 12:50

Mladenoviću, uvijek si imao najveću podršku, dok si se borio za tu fotelju! Pošten i iskren, bez dlake na jeziku! Samo tako nastavi…

Reply
dejo јан 21, 2016 at 12:13

Moje povjerenje imas ti Mladenovicu samo bih ti rekao jedno da trazis od Terzica da ti pomogne u radu jedan od izuzetno jakih trenera Otmar Hicveld mogli bi vas dvojica radit a on Hicveld da ti pomaze u radu i dovodjenju nove djece na stadionu nasem Crvene Zvezde ,mogao bi Mladenovicu Hicveld zajedno sa tobom pomoc dosta kod tog segmenta nase Crvene Zvezde i trazi od Terzica Mladenovicu da dobiju djeca jos bolje uslove da ne bi tako lako odlazili iz nase Crvene Zvezde ,pritisni Terzica po tom pitanju ili ako nece onda mu zaprijeti ostavkom a najbolje bi bilo da bude nasa Crvena Zvezda PRIVATIZOVANA odnosno da je kupi jedan covjek ili jaka kompanija jedini je to spas i zbog tebe Mladenovicu jer bi dobio sa PRIVATIZACIJOM kamp nase Crvene Zvezde koji bi bio najbolji na Balkanu i mogao bi da puno lakse radis sa djecom nase Crvene Zvezde a i premijer Srbije je bio rekao da bi bilo bolje da je PRIVATIZOVANA NASA Crvena Zvezda

Reply
Влада јан 21, 2016 at 18:03

Kрајње је време да се опаметимо. Знам да у свим категоријама има супер талената то је капитал а да би се тај капитал исплатио неопходно је испунити одређене предуслове: Услов број један јесте да они који раде са децом наравно тренери и ви као директор школе останете на линији:талента, квалитета и потенцијала будућих првотимаца, да остани имуни на татине и мамине синове на политичаре и слично.
Деци из унутрачњости омогућити исти третман са Београдском децом јер су то све наша деца деца наше ЗВЕЗДЕ.Деца из унутрашњости сваки тренинг пре или после школе у свом граду одраде у Београду и те њихове и роди тељске жртве треба поштовати.
Верујем да се у будућности неће поновити грешке које су прављене и да ће ЗВЕЗДИНА школа бити поново на стазама успеха.Срећно и успешно.Поздрав од Делије из Крагујевца.

Reply

Leave a Comment