Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеФудбал

Анкаран – Црвена звезда 0:3

Убедљива игра и победа Црвене звезде на почетку припрема за пролећни део сезоне 2015/16.

Стадион: „Иван Грегорич“
Судија: Кевин Жиренштајн
Стрелци: Срнић у 5′, Доналд у 22′. Плавшић у 25′.

Анкаран: Пал, Мате, Видаковић, Златић, Баџим, Матић, Плетикос, Гајшек, Водеб, Валента и Земљак.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Н. Јовановић, Ибањез, Доналд, Грујић, Катаи, Плавшић, Срнић и Јовић.
Лако и ефикасно, фудбалери Црвене звезде окончали су прву од три пријатељске утакмице које су планиране за прву фазу припрема у Копру. Словеначки друголигаш Анкаран није имао ни снаге, ни квалитета да се супротстави изабраницима Миодрага Божовића, који је извео готово најјачи састав на терен. Мало изненађење представљало је играње младог Николе Јовановића, који је уз Александра Луковића играо у последњој линији одбране.

Црвена звезда је радно дошла до предности, тачније већ у петом минуту. Након доброг високог паса Луке Јовића, Славољуб Срнић је главом успео да затресе мрежу. Могао је и Јовић, такође након покушаја главом, да се упише у стрелце, али његов ударац након додавања Петковића није био прецизан. Марко Грујић је у више наврата покушавао да се упише у стреце, али његови шутеви из даљине нису били довољно прецизни, односно опасни како би преварили голмана Анкарана који се у неколико наврата истакао добрим интервенцијама. То се посебно односи на 22. минут, када је Александру Катаиу успео да одбрани шут из добре ситуације. Ипак, у истом минуту, Звезда је успела да постигне други гол. Стрелац је био Мичел Доналд, који је са ивице казненог простора шутирао и пронашао пут лопти ка мрежи. Црвена звезда није стала. Само три минута касније, десницу је опробао и Плавшић, и са 20-ак метара успео да затресе мрежу. Тек након трећег гола Црвене звезде, ситуација на терену се мало „смирила“, па до одласка на одмор није било већих прилика за гол.

У другом полувремену, Миодраг Божовић је извео нових 11 фудбалера, па су у наставку играли: Супић, Цветковић, В. Јовановић, Павићевић, Анђелковић, Ристић, Илић, Аџић, Гаврић, Живковић и Орландић. И као да и „резервисти“ желели да се наметну шефу струке, па су од првог минута напали противника у жељи да још који пут затресу мрежу. Ипак, прву озбиљну шансу у наставку утакмице имао је Анкаран, а захваљујући Немањи Супића, мрежа Црвене звезде остала је сачувана. Редом су Гаврић, Аџић, Живковим и Орландић покушавали да се упишу у стрелце, али увек је недостајало „само мало“ да лопта заврши у мрежи. Петар Орландић није био миљеник среће, поготово у 76. минуту, када је након његовог ударца лопта погодила стативу, али ни пет минута касније када је голман Анкарана успео да одбрани његов шут главом.

Орландић је у још неколико наврата био у прилици да постигне гол, али није успео у тој намери, те је резултат с полувремена постао и коначан. Наредни противник Црвене звезде биће Копар, а та утакмица игра се у недељу, 24. јануара од 16 часова.

Повезане вести

2 comments

danijela1984 јан 21, 2016 at 07:56

Pa Viera se prikljucio pripremama pre neki dan tek, kako da igra? A za Vereda ne znam. A sto se tice pojacanja, meni draze da i ne dodje i niko nego da Zvezda potpise nekog stetno po nju (prevelika plata, procenti, itd).

Reply
BenkeBrendon јан 20, 2016 at 22:04

Opet Vered nije igrao a potrebno ga je stavljati da počinje meč. Zašto nije ulazio Vieira u igru ? Nešto se čudno dešava da Babunski i Le Talek nisu potpisali i priključili pripremama. Recite o čemu se radi. Samo istina.

Reply

Leave a Comment