Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРепрезентација

Драгана Ивковић и Ивана Ћоровић најављују да ће екипа пружити максимум против Францускиња

Најискусније ватерполо репрезентативке Србије, Звездине перјанице Драгана Ивковић и Ивана Ћоровић, најављују велику борбу за пласман у четвртфинале Европског првенства у одлучујућем мечу против Француске и верују да ће то успети да остваре уз пружање максимума целе екипе и уз помоћ верних навијача на домаћем базену у Београду.

Капитен нашег националног тима, Драгана Ивковић, има велику жељу да екипа стигне до жељеног пласмана међу осам најбољих.

– Резултати Француске на овом Европском првенству јесу добри, али не плашимо се тих резултата. Једноставно, то нам је последња утакмица у групи. Немамо шта да изгубимо, а стварно желимо да победимо, тако да ћемо дати све од себе да их надиграмо, да наметнемо неку нашу игру и да остваримо позитиван резултат.

Драгана је на прошлом мечу против Италије уз Тијану Јаковљевић и Болгарку Рудич била стрелац једног од три наша поготка, а пријатно је изненађена посетом на утакмицама женског националног тима, јер се раније није дешавало да се окупи тако велики број гледалаца на утакмицама дама.

– Очекивали смо мало више него на прошлом Европском пре 10 година, али оволико људи нисмо и ово је стварно фантастично. Верујем да таква атмосфера стварно може да нас доведе до победе. Утакмица са Француском ће бити тешка и то ће нам много значити. Искористила бих прилику да позовем људе који су у прилици да дођу и да нас подрже. Њихово навијање доста добро утиче на нас. 

zzzzzzzzzzzzzzzzz12227701_961330813961284_7119097759458978898_n

Противник је квалитетан, о чему говоре убедљиви тријумфи против Немачке и Хрватске, али и Србија има своје адуте.

– Јака су екипа и имају можда мало више искуства. Имају улогу фаворита. То некада може да донесе одређену нервозу, као што је можда нама донело у утакмици са Хрватском. Играмо нашу игру и евентуално неку њихову нервозу коју желимо да произведемо верујем да ћемо искористити како треба.

Драгана је нагласила колики би подвиг био пласман међу осам најбољих због тога што наше ватерполисткиње нису у профи водама као најбоље селекције, али и већина Францускиња.

– Такмичарски део нам је на првом месту. Имамо још да играмо и да се боримо, али што се тиче популаризације самог спорта мислим да смо урадили доста, а верујемо да би тим неким евентуалним жељеним пласманом у осам још више људима отворили очи по питању женског ватерпола. Чињеница је да ми нисмо професионалци, да нам то није посао. Ове девојке против којих смо играли у претходна два кола, а и већина ових Францускиња с којима ћемо играти то раде професионално. Пролазак у осам би значио да имамо квалитет и да ће евентуално неки бољи резултати тек доћи. Много смо урадили, али такмичење још траје и верујем да можемо још више. Пре две године су нас победиле. Знамо их, добра су екипа, али сви имају своје мане, тако да ћемо играти на то.

Ивана Ћоровић обећава да ће девојке оставити срце у базену за пролаз у четвртфинале пред домаћом публиком.

– Врло нам је важна ова утакмица, последња шанса да прођемо групу. Немамо шта да изгубимо, Извућићемо и оставити у базену последњи атом снаге. Треба да играмо тимски, као до сада. Показале смо да стварно можемо много и да имамо снаге да играмо са свима. Даћемо све од себе и надамо се најбољем.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz12219580_961334800627552_1106896168297890099_n

Подршка са трибина може да буде од изузетног значаја, а навијачи су и на претходним мечевима у солидном броју дошли у Арену на мечеве женског националног тима.

– Има стварно доста људи и са сваком новом утакмицом долази их све више, па чак и на ове две претходне утакмице, где је било очекивано да изгубимо. Стварно нам та подршка много значи и наравно позивамо навијаче да дођу у што већем броју, јер су они наш играч више.

Шампионат Старог континента већ сада је много допринео популаризацији женског ватерпола у Србији, али то може бити на још већем нивоу ако се “потопе“ Францускиње.

– Тренутно се дешава нешто што је нама генерално био један од циљева. Желеле смо да оставимо добар утисак, људи се интересују за женску репрезентацију и више људи зна да женски ватерполо код нас постоји и да девојке могу добро да играју, тако да смо са те стране задовољне, али наше такмичење и даље траје. Главни сегмент због кога смо овде још нисмо остварили – закључила је Ивана Ћоровић.

Повезане вести

1 comment

jajarakevamoja јан 19, 2016 at 19:08

nemate vi pojma da igrate djabe vi ovo igrate

Reply

Leave a Comment