Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Мбођ потписао за Жалгирис

Сенегалски дефанзивац и доскорашњи харизматични фудбалер Црвене звезде, Мамаду Мбођ, потписао је уговор са литванским шампионом Жалгирисом.

– Требало нам је појачање у централном делу одбране, а Мбођ је наш избор међу неколико кандидата. Верујемо да ће он бити озбиљна конкуренција осталим дефанзивцима из нашег тима – истакао је спортски директор Жалгириса Миндаугас Николичијус.

Мбођ је врло брзо пронашао инострани ангажман, а за Црвену звезду је током две полусезоне одиграо 10 такмичарских утакмица и постигао један гол. Раније је играо за репрезентацију Сенегала до 20 година, а сада ће имати довољно времена да се прилагоди на нову средину, јер нови шампионат Литваније почиње у марту и игра се све до новембра.

Мамаду је до краја остао привржен црвено-белима, што је јуче још једном потврдио када се на Твитеру захвалио навијачима, клубу и држави у којој се сјајно снашао и уживао, упркос томе што није био стандардан првотимац:

– Хвала Звезди, Делијама и Србији што сте ме примили пуног срца као фамилију! Никад вас нећу заборавити – написао је Мбођ на Твитеру.

Повезане вести

Leave a Comment