Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРепрезентација

Гол Тијане Јаковљевић са пола базена бацио у сенку очекивани пораз од првака Европе

Женска ватерполо репрезентација Србије поражена је у трећем колу групе Б на Европском првенству у Београду од Шпаније резултатом 6:21, али ће се погодак Звездине узданице Тијане Јаковљевић, против браниоца европске титуле, у самом финишу меча, још дуго препричавати.

Тијана је неочекивано одлучила да шутира практично уз звук сирене са половине базена, а лопта је одскочила испред гола најбоље европске селекције и завршила у мрежи. Ево како је узданица Црвене звезде доживела изузетно ефектан погодак, који је бурно поздрављен од стране навијача у Арени и учинио да потпуно очекивани пораз од Шпаније не пољуља самопоуздање српског тима.

– Нисам видела гол. Само сам шутнула са своје половине терена. Шта сам урадила схватила сам тек када су ми другарице запливале у загрљај, а навијачи бурно реаговали. Никад ми ово није пошло за руком. Иначе, почеле смо доста слабо, а заиграле смо тек од друге четвртине – истакла је Тијана Јаковљевић.

Све ватерполисткиње Црвене звезде добиле су шансу против Шпаније. Ивана Ћоровић и Тијана Јаковљевић су провеле највише времена у базену, а трећи меч на турниру су поред њих уписале капитен Драгана Ивковић, Јована Пантовић, Лара Лука, Јована Дујовић, Теодора Рудић и Јована Миловановић, док је Емилија Александровић дебитовала на Европским шампионатима и за пет и по минута у игри забележила једну одбрану од пет удараца. По два гола за Србију су постигле Теодора Рудић и Јелена Вуковић, а по један Јована Миловановић и Тијана Јаковљевић.

Следећи меч Српкиње играју у недељу од 15 часова и 45 минута против Италије, која ће бити апсолутни фаворит. Шансу за пролаз међу осам најбољих наш национални тим ће тражити у последњем колу групне фазе против Француске, која је у петак савладала Немачку резултатом 12:3.

Повезане вести

Leave a Comment