Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

ПАО пао пред Звездом у Атини! Прва победа у ТОП16 фази Евролиге!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Панатанаикос у Атини и забележили прву победу у ТОП16 фази Евролиге, 74-63 (14-16, 20-22, 14-16, 15-20)! Најефикаснији је био Цирбес са 12 поена.

После почетне предности Панатанаикоса, Звезда се пробудила и гледали смо изједначену утакмицу у првом полувремену. У првој четвртини, доста грешака на обе стране, у оба смера. Доста лако су и судије свирале фаулове црвено-белима. Звезда је дошла до минималне предности на крају прве деонице. У другој четвртини, на моменте су обе екипе имале период у којем су могле да се резултатски „одлепе“, али Звезда је била та која је прва направила осетнију предност и дошла до +7 (30-37), серијом 6-0, а на одмор отишла са четири поена плуса након олако примљених поена у последњој секунди.

Црвена звезда је у првом полувремену промашила четири слободних бацања, али је успела да исконтролише дефанзивни скок, иако је Панатанаикос био много успешнији у офанзиви. Уз бољи проценат шута  из игре, то је Звезди донело предност у првом полувремену.

Звезда много боље улази у друго полувреме и серијом 6-0, две везане тројке Јовића, долази до +10. Панатанаикос је био без коша четири и по минута, након што је Фелдин прекинуо шпост. Уследиле су у најмању руку „чудне одлуке“ судијског триа. Панатанаикос је успео преко Радуљице да се врати у игру, Звезда ушла у проблем са фауловима. Ипак, одличном одбраном, тандемом Кинси-Штимац, и кошем Мицића Звезда иде на +4 пред последњу четвртину. И последњи период су црвено-бели сјајно отворили, што је било пресудно за прву победу у ТОП16 фази. Мицић је погодио за три, зати асистенцијом преко целог терена за Гудурића, након одличне одбране, Звезда долази до +11. Највећа Звездина предност на мечу била је 3.15 до краја меча, +13 (66-53). Изабраници Дејана Радоњића су били одлични у дефанзивном скоку, играли одлично у одбрани. Звезда мирнија у пенал завршници, иако је промашила 10 слободних бацања током меча. Проблем су представљали слободна бацања и офанзиви скок, али и суђење. Звезда је сваку четвртину решила у своју корист.

После 20 година Црвена звезда је славила у Атини и победила Панатанаикос за прву победу у ТОП16 фази Евролиге!

У наредном колу, Црвена звезда дочекује Уникаху, у Пиониру, 22.јануара.

Foto: euroleague.net
Foto: euroleague.net

3.коло ТОП 16 фазе Евролиге

ПАНАТАНАИКОС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ 63-74 (14-16, 20-22, 14-16, 15-20)

Атина. Хала: „ОАКА“

Гледалаца: 11.000

Судије: Рижик, Конде, Балак

Панатанаикос: Павловић, Харалампопулос, Јанковић 3, Фоцис, Радуљица 12, Фелдин 12, Дијамантидис 5, Гист 15, Калатес 7, Папајанис 4, Лунцис, Кузмић 5. Тренер: Александар Ђорђевић.

Црвена звезда: Кинси 9п 6ск 4ас (3/4 за два) – индекс 15Ребић, Дангубић 6п 3ск (3/3 за два), Лазић 11п 3ск (2/3 за три), Симанић, Мицић 5, Симоновић 5, Гудурић 2п 2ск, Јовић 9п 8ск 8ас 4изл (3/5 за три) – индекс 15, Милер 4п 5ск, Цирбес 12п 4ск 1укл, Штимац 11п 6ск 2укл. Тренер: Дејан Радоњић. 

ТОК МЕЧА

1/4 (14-16)

Црвена звезда у Атини меч почиње у петорци: Јовић, Кинси, Дангубић, Милер, Цирбес. На другој страни су Калатес, Павловић, Фелдин, Гист и Кузмић. Гист и Кузмић постижу прве поене на мечу и доносе почетну предност домаћем тиму. Кинси је постигао прве поене за Звезду, лепо се финтом шута ослободио Фелдина.

Доста промашаја на обе стране, доста грешака у оба правца. Звезда је преко Дангубића успела да изједначи, а Јовић је постигао тројку и довео Звезду у прво вођство. Одмах је узвратио Дијамантидис, а Лазић је погодио уз фаул, и искористио је додатно слободно бацање. Погодио је Штимац, а у последњим секундама прве четвртине на сјајну асистенцију Дијамантидиса закуцава Папајанис.

Дангубић и Штимац по 4 поена.

2/4 (20-22)

Мицић, Лазић, Гудурић, Симоновић и Штимац на паркету, а Јанковић тројком враћа Панатанаикос у вођство. Гудурић је веома брзо ушао у проблем са личним грешкама, два брза фаула. Мицић лепо за Лазића, друга тројка за Звезду. Лазић је са 6 поена тренутно најефикаснији играч на мечу. Спретна и брза контра Звезде, нова тројка, Симоновић.

Кош за кош, смењивање у вођству, и доста лаки фаулови који су свирани Звездиним играчима. Успели су црвено-бели да серијом 6-0 направе прву осетнију предност на мечу (30-37), захваљујући сјајном Маику Цирбесу и на полувремену оду са вођством од 34-38.

Цирбес 9п 2ск, Дангубић и Лазић 6 поена.

3/4 (14-16)

Јовић, Кинси, Дангубић, Милер и Цирбес на паркету, исто као на почетку меча. Јовић погађа за три, четврта тројка за Звезду, која враћа седам поена предности. Још једна тројка Стефана Јовића, Звезда на +10, (34-44)! Истицао је напад, успео је Јовић да погоди уз звук сирене. Панатанаикос без коша у трећој четвртини четири и по минута. Проблем је трећа лична Микса Цирбеса.

Звезда је ушла у проблем са фауловима, и већ дуго је без коша, након почетне серије. Уместо фаула над Милером, Милер је добио трећу личну грешку. Панатанаикос успева да смањи предност и да се врати у меч. Распуцао се Радуљица, али одговара Штимац. Мицић погађа за 54-48 на крају треће четвртине.

Штимац 10 поена, Јовић и Цирбес 9.

4/4 (15-20)

Мицић, Лазић, Гудурић, Симоновић и Штимац на паркету. Сјајно отварање последње четвртине црвено-белих у Атини! Мицић је погодио за три, а затим асистенцијом преко целог терена упослио Гудурића, који постиже лаке поене, након одличне одбране. Звездиних +11 приморава Сашу Ђорђевића на тајмаут. Фелдин узвраћа тројку, један од ретких, расположених у редовима Атињана. Узвраћа Симоновић након продора. Невероватно лаке фаулове свира судијски трио. Лазић и Цирбес имају по 4 фаула, Штимац и Милер по три.

Дуго је на семафору стајало 61-53, а затим Бранко Лазић погађа за тру поена! Кинзи је погодио два слободна бацања и Звезда доалзи до највеће преднопсти на мечу, 66-53! Звезда мирнија у пенал завршници, Цирбес враћа Звезду на +13. Звезда паметна и мирнија на крају за прву победу у ТОП16 фази Евролиге и прву победу у Атини над Панатанаикосом после 20 година!

Цирбес 12, Штимац, Лазић 11, Кинзи 9.

Повезане вести

15 comments

Miljko јан 15, 2016 at 01:16

Koliko je sinocnja pobeda velika govori podatak da ona zelena ustaska go*na imaju 13:0 u nacionalnom sampionatu i da su tukli Oly u kupu i prvenstvu.Fantasticna igra kapitena Lazica i ekipe u celini!!! Mirni,cvrsti,stabilni,pametni i ubitacno precizni.Naucili smo neke lekcije,Bogu hvala i sada ne sme biti stajanja!!! U ABA Ligi,nasem prvenstvu i kupu sve pocistiti!!! BEZ MILOSTI!!! U EL igrati kao sinoc i jos malo bolje,pa sta nam Bog da. Cestitke celom timu.Cestitke treneru Radonjicu(Sto ne znaci da konstruktivnih kritika nece biti i dalje sve sa jednim ciljem a to je da Zvezda UVEK izgleda kao sinoc). Dosao sam iz kafane malo pre,dobro se zalila POBEDA i pricalo se sta je znacilo sramotno skandiranje atinskih ustasa i kako im duplo vratiti u Pioniru.Na kraju hocu da kazem sledece.Grcki narod je plemenit narod.Posebno oko Soluna.Imao sam prilike da se sam uverim u to jer sam tamo i letovao i devedesetih isao i da sljakam tamo.Navijaci panatinaikosa su u velikoj vecini grko kotolici a ostrvo casti i pravoslavnog grckog ponosa je Pirej i nasa braca Gate 7. Ova pobeda neka bude zamajac koji ce do kraja sezone samleti sve Zvezdine protivnike!!! Sportski pozdrav i svima srecna nasa,Pravoslavna Nova godina!!! Zivi i zdravi bili i titule slavili!!!

Reply
dexy122 јан 14, 2016 at 23:48

Sto mi je drago sto su Micic i Lazic imali glavne role u ovoj pobedi, iako su ih upravo pre utakmice pljuvali ovi koji ce sada likovati kako mozemo svakog da pobedimo i kako su oni ocekivali da ce se oni vratiti u formu kad tad. Odlicne partije Dangubica, Kinzija i Stimca. Stimac je imao lose poteze u odbrani ali je nadoknadjivao u napadu. Samo ona bacanja mora bolje.

Reply
dejo јан 14, 2016 at 23:31

Sve cestitke i pored toga sto vecerasnja igra nije bila na nekom visokom nivou. Verujem da cemo ostvariti sedam pobeda i plasirati se dalje jer ce se forma podizati. Samo napred!!!

Reply
Zvezda mi je sve јан 14, 2016 at 22:56

Svaka čast momci, ovako da igramo, sigurno i hladnokrvno,možemo daleko dogurati samo da zadržimo samopouzdanje. Još jednom sve čestitke i pohvale. Pozdrav Delijama!

Reply
ZELJKO јан 14, 2016 at 22:41

vidi se da smo radili sa STIMCEM za ovih sedam dana…

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 14, 2016 at 22:34

hvalim te boze da i mi jednom ne zabrljamo posle vodjstva..drago mi je i zbog glodara Djordjevica,Pavlovica i Smrduljice….jbg puko sam 580€ ali mi nije zao

Reply
josif јан 14, 2016 at 22:17

Cestitke momcima na pobedi!Bilo je i veceras puno gresaka,puno nerezonskih stvari i kolutanje ociju i sirenje ruke ali se sve nakraju zaboravlja.Kinzi doktor,veceras se videlo koliki uticaj ima i imace na ekipu.Jednostavno PAO zivi na staru slavu,ekipa im je smesna sa Jankovicem,Smrduljicom,Pavlovicem i Kuzmicem,bilo bi steta da ovo nismo dobili.Pozz.MKD

Reply
pera јан 14, 2016 at 22:45

Tebi niko nije dao pravo da omalovažavaš srpske igrače. Ja ;ovde nisam nikoga video da je pogrdno nazvao Raduljicu osim tebe. Nekim ko daje krv za reprezentaciju Srbije nikad niko na ovim forumima ne sme da se sprda Ok mi smo bili bolji i odigrali kako treba i kapa dole celom timu. Ali nekoliko vas je pljuvalo do juče sve igrače a sada kao slavi pobedu. Pravi Zvezdaši nikad ne idu protiv svojih igrača. Gde su tvoje i onog krvavog nebuloze upućene Dangubiću koji je odigrao svojih 5 minuta maestralno ili Laziću, Štimcu. Momče da se koriguješ i počneš da voliš svoj tim ali da ne mrziš protivnika. Nismo mi isti kao oni sa druge strane brda po tome se razlikujemo oni više mrze nas nego što vole svoj klub. Ne sumnjam da ti je Zvezda u srcu ali svi mi grešimo. Uživaj u pobedi biće ih još mi nismo ni blizu zenita tima a čekamo kapitena da se vrati u tim.

Reply
Mississauga јан 15, 2016 at 00:04

Pera ce danas dobiti dva sendvica i sok…

Reply
Mississauga јан 14, 2016 at 22:13

A ja sam mislio da je Radonja najgori , zaboravio sam na Djordjevica…

Reply
radasin0505 јан 14, 2016 at 22:13

konacno odlicna utakmica svaka cast momcima svi su dobro odigrali

Reply
nebojsa јан 14, 2016 at 22:09

Konacno odlicna partija tokom celog meca , bez padova . Bravo momci , idemo u top 8 !!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 14, 2016 at 21:41

i sad ako useremo ovi +11 onda bolje da se obesimo kolektivno svi

Reply
ap јан 14, 2016 at 21:09

Poslednji napad i poen Pao-a u drugoj cetvrtini , nije smelo da se desi….

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 14, 2016 at 21:04

i naravno…sledi krah posle vodjstva..kao po obicaju

Reply

Leave a Comment