Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРепрезентација

Главу горе девојке

Ватерполисткиње Србије биле су на прагу изненађења против Немица на Европском шампионату у Београду, али су због неискуства на великим такмичењима на крају поражене резултатом 13:14.

Боје нашег националног тима брани девет играчица Црвене звезде, од којих су њих осам улазиле у игру на овом мечу. Јована Пантовић, Ивана Ћоровић, Јована Дујовић, Лара Лука, Теодора Рудић, Јована Миловановић, Драгана Ивковић и Тијана Јаковљевић пружиле су велики отпор фаворизованој селекцији Немачке, док млади голман Емилија Александровић није бранила одлуком селектора Бајковића.

Имала је Србија вођство од 5:1, велику подршку са трибина, на крају и последњи напад за победу, али се у самом финишу десио кикс, за који се надамо да се ипак неће одразити на психолошком плану у наставку такмичења. Изгубиле Српкиње лопту у одсудним моментима, а све је то брзо искористила Клаудија Бломенкамп и донела победу Немицама.

Јелена Вуковић из Војводине била је најефикаснија у нашем тиму са четири поготка, док су остале голове постигле ватерполисткиње Црвене звезде. Капитен тима Драгана Ивковић три пута је погађала мрежу, Лара Лука и Тијана Јаковљевић су по два пута савладале Бјанку Аренс, док су по гол постигле Јована Пантовић и Ивана Ћоровић.

Наредни ривал Српкиња је селекција Хрватске у среду од 17 часова и 15 минута у Комбанк Арени. Подршка и победа не смеју изостати, јер касније Бајковићев састав очекују дуели са знатно квалитетнијим екипама Шпаније и Италије, док ће се шанса за пролаз међу осам најбољих тражити у последњем колу против Француске, наравно, уколико ривал не буде направио неко изненађење којим би се одлепио на недостижну бодовну разлику пре тог меча.

Најбитније је да српски тим не клоне духом након прве утакмице. Велика борба тек предстоји, а партијама на нивоу ове против Немачке уз отклањање ситних грешака, све се може надокнадити. Потребна је само челична воља, вера у успех, максимална ангажованост, па и ако на крају резултат изостане сви ће знати да је национални тим пружио све од себе и нико неће моћи да било шта приговори екипи која дефинитивно има капацитет за пласман међу осам најбољих у Европи.

Повезане вести

Leave a Comment