Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Симоновић: Нема кукања и одустајања, идемо даље

Демонстрирао је Фенербахче најбоље од себе у Пиониру, надвисио црвено-беле и поред велике подршке са трибина, а крило београдског тима Марко Симоновић и сам је био под утиском одличне партије турског састава.

– Играли смо против једне од најбољих и најквалитетнијих екипа, сјајно предвођене са клупе. Мислим да су они међу фаворитима за освајање Евролиге. Видели сте како намештају игру, како знају да преузимају. Изузетно незгодна екипа. Има неких тимова који вам леже и који вам не леже. Нама ова екипа дефинитивно не лежи. Врхунски су и сјајно играју, а и никако нам не леже, не играмо тако лако против њих, јер су способни да преузму у одбрани, да усмере и искоче. Стварно заслужена победа. Можда смо могли мало бољу утакмицу да одиграмо, али видели сте како играју, јако је тешко против њих.

Није се Симоновић сложио са констатацијом да је екипа била у грчу.

– Не мислим да смо били у грчу. Ми немамо шта да изгубимо сада у ТОП 16. Направили смо добар резултат, ако направимо још неки корак то је феноменално. Промашили смо неке зицере без везе, нисмо могли да дођемо до лаког шута. Они су са друге стране убацили. Када се тако крене онда је јако тешко играти против овакве екипе.

Колико је фрустрирајуће било због сјајне одбране ривала и перфектног шута са дистанце Датомеа и Диксона?

– Они су сјајни на свим позицијама, Перо, Весели… Ви затворите једну страну, они са друге… сјајна екипа. Ја им стварно желим све најбоље у наставку.

Екипа је у серији од три пораза у новој години. Прва два су била на једну лопту, трећи убедљив.

– Та прва два су онако била… Нисмо имали среће и мислим да смо победили обе те утакмице било би скроз заслужено. Тако је то у спорту. Ту нам се није отворило, отвориће нам се на другом месту. Нема кукања и одустајања, идемо даље – закључио је репрезнтативац Србије.

Повезане вести

Leave a Comment