Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Јовић: Тежак пораз, нећемо да тражимо алиби

Играли су црвено-бели колико им је изузетно квалитетна екипа Фенербахчеа дозволила. Нису успели да се одупру вишеструко скупљем саставу на домаћем терену, али је чињеница и да је разлика морала бити мања. Један од разлога за то је и чврста одбрана турске екипе, коју је на својој кожи осетио и плејмејкер Стефан Јовић, који се сложио да је коначан резултат ипак био превисок.

– Јесте тежак пораз. Показали су доминацију у овом мечу против нас, поготово у скоку. Без обзира на то што смо ми играли јако добру одбрану, они су приликом сваког промашеног шута имали додатни напад, понекад чак и три напада, тако да је то било јако болно за нас. Нисмо успели да парирамо Фенербахчеу у том сегменту и на крају су заслужено добили.

Утисак је да се екипа још уиграва.

– Нећемо да тражимо алиби. Сигурно много ствари не ваља, првенствено од одбране. Морамо доста да радимо и то је то.

Да ли је реална разлика којом је завршен меч против турског представника?

– Чињеница је да нам Фенербахче не лежи. Сва три дуела која смо имали пре овог су нас добијали врло лагано. Чињеница је да то никада није било мање од 10 разлике. Сигурно да то није за похвалу, али морамо да извучемо поуке из овог меча и да се припремимо за наредни дуел – истакао је рекордер Евролиге по броју асистенција на једној утакмици.

Повезане вести

1 comment

pera јан 9, 2016 at 22:57

Morate da izvučete jednu i najveću pouku da se sa nikim ko stane protiv vas ne igraju prijateljske utakmice u njima nemate šanse. Vi se sa Fenerom niste potukli nijedu utakmicu tako je bilo i u utakmicama sa Olimpijom, Cedevitom. Kad shvatite da je ovo vaš posao i da morate da učinite sve da biste dobili utakmicu bićete pravi tim. Da biste bili najveći ne smete nikoga respektovati a ovde se radilo o prevelikom respektu tima na suprotnoj strani. To je moj najveći utisak ove utakmice. Umesto prednosti na poziciji organizatora igre mi smo sada imali problem jer ne mislimo tokom utakmice trema i respekt prema protivniku su nam paralisali sve. Nijedan igrač sem Kvinsija nije pogodio dva bacanja ej u Pioniru. Da se mi malo presaberemo i da počnemo da sada sa rosterom koji je definitivan do kraja sezone krenemo da pravimo tim koji ima rešenja u igri. U ovoj grupi ima timova koje možemo sigurno dobiti pa čak i zakucati na f8 ali kažem treba imati ambiciju i ne respektovati nikoga a ovde je očigledno to bio problem.

Reply

Leave a Comment