Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРепрезентација

Девет Звездиних дама у тиму Србије за Европски шампионат у Београду

Европско првенство у ватерполу које се одржава у Београду је на прагу, а Црвена звезда може да се похвали чињеницом да готово 70 одсто женске репрезентације Србије долази управо из редова двоструког узастопног првака и троструког освајача националног купа.

Ватерполисти Србије су главни фаворити за злато, док су даме још увек далеко од тог статуса и у прво велико такмичење у 2016. години улазе са великом жељом и амбицијама да забележе што бољи пласман, јер је женска сениорска репрезентација Србије у својој историји само два пута учествовала на великим такмичењима. Оба пута је то било на шампионатима Старог континента, први пут 1997. године у Севиљи, када су наше девојке заузеле девето место, тада још увек као СР Југославија, а 2006. године у Београду стигле су до осме позиције, по први пут као самостална Србија.

Три девојке су још увек ту из екипе која је играла у Београду 2006. године. Две долазе управо из Црвене звезде, чије су велике узданице. То су Драгана Ивковић и Ивана Ћоровић, док је Владана Јоветић члан Новог Београда 011.

Наш национални тим налази се у групи Б са селекцијама Хрватске, Француске, Италије, Немачке и Шпаније. Прву утакмицу на Првенству Европе Српкиње играју 11. јануара од 17 часова и 15 минута против Немачке. Два дана касније на програму је сусрет против Хрватске од 16 часова и 45 минута, а 15. јануара ривал је Шпанија (15,15 часова), затим 17. јануара Италија у истом термину и на крају Француска 19. јануара од 16 часова и 45 минута. Сви мечеви играју се у Комбанк Арени, а по четири најбоље селекције из група пролазе у четвртфинале, где се укрштају ривали из А и Б, односно Ц и Д групе, по принципу први против четвртог, други против трећег. У групи А налазе се Русија, Грчка, Мађарска, Португал, Турска и Холандија.

Чак девет ватерполисткиња Црвене звезде браниће боје Србије на 16. шампионату Европе за даме у Београду. Ево и састава нашег националног тима коме желимо много среће на првом великом такмичењу у новој години, како у мушкој, тако и у женској конкуренцији:

Емилија Александровић (1997, Црвена звезда)

Ивана Ћоровић (1983, Црвена звезда)

Драгана Ивковић (1984, Црвена звезда)

Тијана Јаковљевић (1991, Црвена звезда)

Лара Лука (2000, Црвена звезда)

Јована Пантовић (1993, Црвена звезда)

Јована Дујовић (1990, Црвена звезда)

Јована Миловановић (1992, Црвена звезда)

Теодора Рудић (1998, Црвена звезда)

Владана Јоветић (1990, Нови Београд 011)

Болгарка Рудич (1991, Сента Јордо/Сегедин)

Јелена Вуковић (1994, Војводина)

Кристина Миладиновић (1997, Врачар)

Селектор Србије је Влада Бајковић, а тренери у стручном штабу су Милош Брадић (Црвена звезда) и Владимир Мијановић, физиотерапеут Александра Бједов, доктори Милена Шћепановић и Драган Митровић.

Екипа полако приводи крају припреме за почетак такмичења и меч против Хрватске, а у петак око 19 часова и 30 минута биће на располагању медијима у Арени, када ће бити уприличено и фотографисање пред старт Европског првенства.

Повезане вести

Leave a Comment