Moja Crvena Zvezda
ВажноИсторијаНајновијеФудбал

На данашњи дан: Чувени Пантелин гол после “офсајда из аута“ за финале Купа

Фудбалери Црвене звезде су 21. априла 2004. године наставили своју доминацију у вечитим дербијима победом од 1:0 у полуфиналу Купа Србије и Црне Горе, а стрелац поготка био је голгетер Марко Пантелић у 14. минуту.

Већ у првом минуту гости су могли до поготка, али је Радовић после идеалног центаршута Илиева послао лопту према трибини на којој су били навијачи црно-белих. Покушавали су играчи Партизана преко Ивића и Малбаше, али без успеха. А онда је уследио 14. минут и мат црвено-белих у два потеза. Никола Жигић је брзо извео аут и асистирао Пантелићу, који је избио сам испред Ивице Краља и рутински га савладао за вођство од 1:0.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzarticle-1214200-067966D5000005DC-813_312x642-e1429588290172Гости су рекламирали офсајд и прописно се избламирали показавши да не познају правила фудбалске игре, јер из аута нема офсајда. После су се правдали да је помоћни судија прво дигао, а потом спустио заставицу, па их је то збунило и осећали су се оштећенима, за шта уопште није било разлога, јер свакако код додавања из аута нема офсајда.

Након тога је Звезда преко горостаса Жигића покушавала да дуплира предност, али је његов ударац први пут завршио поред гола, а у другој ситуацији је интервенисао противнички голман. Није било много изгледних прилика у првом делу, а у другом још мање.

Од занимљивијих ситуација издвојило се истрчавање Ивице Краља испред Марка Перовића, шут Дејана Миловановића и шанса Бате Мирковића у финишу меча. Звезда је и оштећена за једанаестерац у 68. минуту, који Делевић није имао храбрости да досуди после старта Краља над Пантелићем. У 80. минуту Ивица Илиев је ударио Дејана Миловановића и заслужено добио црвени картон. Тренер црвено-белих Славољуб Муслин је још једном издоминирао својом тактиком. Ово је била његова трећа сезона коју је завршио на клупи Звезде и у све три је освојио шампионску титулу уз два Купа, од којих је један освојен управо у сезони 2003/04, када је стигао до друге дупле круне.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzigic-mirkovic-e1429588248418Владимир Дишљенковић је још једном остао несавладан у сусретима против Партизана, а најбољи утисак у победничком тиму оставили су Никола Жигић, који је поред офанзивних задатака често интервенисао и у одбрани после прекида, стрелац гола одлуке Марко Пантелић, Немања Видић, поред кога није било пролаза, тако да се Пјер Боја није видео, Миливоје Витакић, који је одлично затворио леву страну терена, Милан Дудић са стандардно добром игром у одбрани и Марјан Марковић, најзапаженији фудбалер Звезде у средини.

Полуфинале Купа Србије и Црне Горе 2003/04

Црвена звезда – Партизан 1:0 (1:0)

Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 30.000. Судија: Дејан Делевић (Београд). Помоћници: Н. Томичић (Сремски Карловци) и Ј. Шавија (Нова Пазова). Жути картони: Марковић, М. Дудић, Д. Илић, Пантелић и Миловановић (Црвена звезда), Нађ, Радовић и Боја (Партизан). Црвени картон: Илиев (Партизан) у 80. минуту. Стрелац Пантелић у 14. минуту.

Црвена звезда: Дишљенковић, Марковић, С. Ђорђевић (од 61. Миловановић), Видић, М. Дудић, Витакић, Д. Илић (од 48. Кривокапић), Младеновић (од 80. Шарац), М. Перовић, Жигић, Пантелић. Тренер: Славољуб Муслин.

Партизан: Краљ, Ћирковић, Н. Ђорђевић, Мирковић, Малбаша, Нађ, Јеремић (од 35. Вукчевић), Радовић (од 67. Друловић), Ивић, Илиев, Боја. Тренер: Владимир Вермезовић.

Стрелац гола одлуке Марко Пантелић донео је Звезди шесто узастопно финале Купа:

– Ово је био гол о којем сам сањао још у детињству. Гол Партизану, гол за финале Купа. 

Владимир Дишљенковић је у четвртом узастопном дербију остао несавладан:

– Драго ми је због тога. Овога пута већи део посла на мечу одрадила је наша одбрана, доказали смо да смо квалитетнији и сада већ можемо да размишљамо о оба трофеја.

Славољуб Муслин је још једном изашао као победник из вечитог дербија и његов тим је био на путу да врати трофеје на Маракану:

– Рано смо повели, био је то гол који нам је омогућио да играмо мирно и да своју шансу вребамо из контранапада. Имали смо још неколико прилика, нисмо успели да их реализујемо, али на крају је, ето, пресудио тај један гол. У сваком случају заслужено смо победили и идемо даље, остала нам је још једна, трофејна утакмица против Будућности из Банатског Двора. Финале је финале, а наш циљ је познат.

https://www.youtube.com/watch?v=Ef098KKDbxA

Повезане вести

2 comments

LA[K]I апр 21, 2016 at 12:04

Jesmo li uzeli kup te sezone?

Reply
Goran апр 25, 2016 at 16:35

Jesmo,pobedili smo u finalu Buducnost iz Banatskog Dvora…

Reply

Leave a Comment