Moja Crvena Zvezda
ВажноИсторијаНајновијеФудбал

Времеплов: Бомба Милијаша у срце гробара за пласман у финале Купа 2007.

Црвена звезда је 18. априла 2007. године по девети пут узастопно изборила пласман у финале националног Купа победом против Партизана од 1:0. Леп гол са дистанце постигао је Ненад Милијаш, бомбардер екипе из Љутице Богдана, у 15. минуту.

Тренер браниоца дупле круне, Бошко Ђуровски, изненадио је свог колегу Мирослава Ђукића остављањем на клупи Игора Бурзановића, иако је пре меча најавио офанзивну формацију.Огњена Коромана је са десне пребацио на леву страну, а по десном крилу деловао је Миланко Рашковић. То је потпуно збунило црно-беле, који су били прилично смушени у првих двадесетак минута, што је Звезда искористила. Ранђеловић је  у деветом минуту ухватио лопту после центаршута Рукавине, а на другој страни је у 12. минуту Короманов центаршут Туторић није успео да главом спроведе у мрежу.

Гости су углавном чекали своју шансу из контранапада, када је у 15. минуту Туторић интервенисао испред Небојше Маринковића, а одмах након тога, после једног аута, Ненад Милијаш је сјајно нациљао са око 30 метара и погодио доњи леви угао гола Ивице Краља за 1:0 у корист Црвене звезде.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12193800_1028743980519831_7498660442280751482_n

Екипа Бошка Ђуровског се ту није зауставила, па је Миланко Рашковић у 18. минуту шутирао главом преко гола после центаршута Огњена Коромана. Уследили су и покушаји Душана Анђелковића и Николе Трајковића, чији је шут у последњем тренутку блокирао Бајић.

Преломни детаљ утакмице десио се у 23. минуту, када је дефанзивац Партизана, Немања Рнић, лактом ударио Трајковића, што је судија Јекнић одмах санкционисао црвеним картоном играчу црно-белих, који су до краја остали са 10 фудбалера.

Доминација Звезде настављена је још једним покушајем Милијаша у 32. минуту, а затим и продором Огњена Коромана три минута касније. Први део игре у потпуности је припадао домаћем тиму коме је преостало да рутински приведе дерби крају у наставку.

Међутим, црвено-бели су се у другом полувремену неочекивано повукли, али ривал због такве згуснуте одбране и још са играчем мање није успевао да стигне до правих прилика, иако је имао теренску иницијативу. То се променило уласком Бурзановића у игру од 73. минута, па су црвено-бели често пробијали по боковима и вратили теренску надмоћ на своју страну.

Гостима није преостало ништа више него да крену на све или ништа у финишу, па је пред крај меча Ненад Маринковић шутирао у оквир гола, али је Ранђеловић одбио лопту у корнер, након кога су црно-бели имали још један непрецизан покушај. Звезда је још једном успела да стигне до завршне представе у најмасовнијем такмичењу.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz0607_derbi_kup_13

Црвена звезда – Партизан 1:0 (1:0)

Београд, 18. април 2007. године. Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 13.000. Судија: Михаило Јекнић (Београд). Помоћници: Игор Радојичић и Зоран Ћупић (Београд). Стрелац: Милијаш у 15. минуту. Жути картони: Трајковић и Милијаш (Црвена звезда), Нађ, Смиљанић и Ломић (Партизан). Црвени картони: Рнић у 23. минуту и Ломић (Партизан) по завршетку утакмице.

Црвена звезда: Ранђеловић, Баста, Гај (од 50. Бајалица), Туторић, Анђелковић, Миловановић, Милијаш, Рашковић (од 73. Бурзановић), Трајковић, Короман (од 60. Тришовић), Пуровић. Тренер: Бошко Ђуровски.

Партизан: Краљ, Рукавина, Бајић, Рнић, Ломић, Смиљанић, Нађ, Малетић (од 36. Ненад Маринковић), Небојша Маринковић, Лазић (од 71. Зајић), Ж. Лазетић (од 46. Јоветић). Тренер: Мирослав Ђукић.

Стрелац гола одлуке, Ненад Милијаш, расположено је након још једног пласмана у финале купа констатовао:

– Показали смо да смо најквалитетнија екипа у земљи. Ово је можда и најважнија победа у сезони, сада нам је пехар на дохват руке. Жао ми је што нисмо постигли још који гол, али и овако је слатко.

Бошко Ђуровски је добио још једну битку против највећег ривала:

– Показало се да је то била тешка утакмица. Иако смо играли са играчем више скоро сат времена, Партизан је доста ризиковао… Ми смо се организовали, али и одиграли мало бојажљиво, поготово, у другом полувремену. То је психологија играча. Нисмо искористили контре и полуконтре и постигли други гол и раније завршили утакмицу, на крају, ипак, браво за наше играче. Херојски су се борили и показали да могу да освоје дуплу круну.

https://www.youtube.com/watch?v=7MgdQJMkKJI

Повезане вести

Leave a Comment