Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: У Пиониру су многи пали

Кошаркаше Црвене звезде Телеком, у петак очекује још једна велика утакмица у „Пиониру“, по други пут стиже Фенербахче…

Кошаркаши Црвене звезде Телеком радно проводе Божићне празнике, јер већ у петак, 8. јануара у госте по други пут стиже екипа Фенербахчеа.

Овај дуел, четврти у сезони, и меч 2. кола ТОП 16 фазе Евролиге, нови је велики тест и још један у серији врло тешких мечева за екипу Црвене звезде Телеком, која је већ уласком у одабрано друштво направио подвиг. Ипак, амбиције црвено-белих ту се не завршавају, а права провера могућности биће меч са једним од фаворита за трофеј „жуто-плавих“ из азијског дела Истанбула и још једна велика утакмица. Тренер Дејан Радоњић на конференцији за медије изнео је своја очекивања од новог дуела са Фенербахчеом:

„Играмо четврти меч против Фенербахчеа у овој сезони, један је био у припремном периоду – пријатељски и два у првој фази, одиграна у Арени, и у Истанбулу смо трећи пут поражени ове сезоне од њих, прилично убедљиво у сва три дуела. Сад нас очекују још два у ТОП 16 фази, опет имамо прилике да се надигравамо против једног од тимова за које сматрам да због пуно разлога се могу наћи у завршници Евролиге, можда и више од тога. Са Жељком Обрадовићем на клупи, са квалитетом, искуством у тиму које поседују, играма које су до сада пружили сигурно да имају пуно разлога за оптимизам. Ми смо у дуелима против њих, ако се посматрају један по један некако од тог првог дуела пријатељског, па после тога у Арени где смо такође били слабији, па до овог задњег у Истанбулу били из меча у меч бољи, па се надам да ћемо бити и у овом следећем дуелу бољи него што смо били у том прошлом. Знамо квалитете кроз то што смо играли толико пута против њих, али наравно и пратећи све оно што они раде, да нас чека један тежак меч, да нас чека велики противник.

Ипак, у невероватној атмосфери „Пионира“ падали су ове јесени и зиме: Реал, Химки, Бајерн…

„У Пиониру пред нашим навијачима показали смо да можемо да се носимо са најбољим тимовима у Европи,  Фенер нас је до сада три пута савладао, имамо наду да можемо да их изненадимо и да можемо да дођемо до прве победе у ТОП 16 фази.  Што се тиче здравственог билтена, Мицић је одсутан због температуре још увек, Симоновић и даље кубури с том повредом зглоба коју вуче већ неко време, остали момци су здрави, надам се да ће тако и да буде до дуела у петак и да ћемо показати да можемо да се носимо и са Фенербахчеом“, рекао је на конференцији за новинаре у среду тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Повезане вести

3 comments

Zabrinuti јан 7, 2016 at 13:30

Ali ti je Cedevita prosla!

Reply
josif јан 7, 2016 at 12:59

Nadam se da ces i ti da „padnes“konacno,neznalico nad neznalicama.Pozz.MKD

Reply
nele јан 7, 2016 at 09:49

U Pioniru smo i mi nedopustivo pali 3-4 puta ove sezone, nadam se da tu cinjenicu ima u vidu ovaj nas „genije“!

Reply

Leave a Comment