Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноНајновијеТрансфериФудбал

Младеновић у Келну, Јанковић у Домжалама, Бишевац појачао српску колонију у Риму

Некадашњи фудбалери Црвене звезде, два Филипа, наствљају каријере у новим клубовима.

Филип Младеновић, након сјајне јесени у дресу БАТЕ Борисова и доброг учинка у Лиги Шампиона, каријеру наставља у немачком Келну, с којим је потписао уговор до 2019. године.

„Бундеслига ми је велики изазов и веома се радујем што ћу моћи да је играм са Келном. Разговори са управом су ме апсолутно убедили да је ово прави потез за мене. Много сам слушао о Келну у мојој родној Србији. Стварно једва чекам да упознам саиграче, град и клуб“, рекао је Младеновић за сајт „Јарчева“, који су полусезону завршили на 9. месту на табели.

Филип Јанковић, један од најбољих доказа колико лоше у каријери може да прође млад фудбалер који прерано оде у иностранство, каријеру ће покушати да оживи у Словенији. Он је појачао Домжале, потписавши уговор до 2018. године.

Подсетимо, Роберт Просинечки му је против Вентспилса дао прилику да са само 16 година дебитује у Европи за свој клуб, па је на тај начин ушао у историју клуба. Међутим, након тога је разочарао навијаче, јер је практично побегао из клуба, са бројним вршњацима. Наставио је каријеру у Италији, дошао летос чак до пробе у четвртом рангу такмичења, а сада је у 21. години у Словенији, где ће покушати да започне свој фудбалски пут, јер за протеклих пет година откада је ступио сцену није успео да покаже ни део предвиђаног.

Милан Бишевац, који је био и мета Црвене звезде, појачао је Лацио. Он је напустио Лион, у којем је дуго наступао, шест месеци пре истека уговора и у Риму се придружио Милинковић-Савићу, Басти и Ђорђевићу. Звезда ће сада морати да потражи друго решење на позицији штопера.

Повезане вести

Leave a Comment