Moja Crvena Zvezda
ВатерполоКлупска дешавања

Рашовић: „Купим цаке од старијих играча“

Страхиња Рашовић
Страхиња Рашовић

Ватерполисти су нас навикли да се са великих такмичења враћају са обавезном медаљом око врата. Изузетак од тог правила није била ни Универзијада, као ни Светско јуниорско првенство. На оба такмичења наши „делфини“ показали су се као најбољи, понели су злато, а један од актера у овим подвизима био је и Звездин Страхиња Рашовић. Рођен је у Београду, а од недавно је постао студент. Реч је о деветнаестодишњем играчу, који је са девет година почео да тренира ватерполо.

Мој тата је радио у ватерполо школи на Ташмајдану, тако да ме је он упутио на овај спорт. Све је почело спонтано, о успесима и медаљама тада нисам ни размишљао, једноставно смо сматрали да је ватерполо добар и изузетно здрав спорт. Са тим сам кренуо, а ево докле сам сад дошао – каже Страхиња Рашовић.

Прелазак из ВК Београд у Црвену звезду Рашовић оцењује као веома битан потез за његову даљу каријеру.

Ватерполо сам почео да тренирам у ВК Београд и тамо сам био читавих десет година. Прошле године сам добио позив од Црвене звезде и одмах сам одлучио да пређем. Сматрао сам да је то добро и да ме међу црвено-белима чека боља будућност. Прву утакмицу у Звезди одиграо сам против Сингидунума и већ сам се тада уверио да је бољи играчки кадар него у Београду. Прошле сезоне смо имали четири искусна играча од којих сам могао доста тога да научим. Један од њих је био и Дејан Савић.

Страхиња се брзо уклопио у екипу. Неке играче знао је од раније, те тако и није морао да прође кроз уобичајено тежак процес адаптације.

 – Проводимо доста времена заједно, па се тако и пуно дружимо. Сви саиграчи су ми подједнако драги, тако да не бих никога посебно издвајао. Цела екипа је супер. У екипи је и мој брат Виктор Рашовић.

Медаље које су ватерполисти донели нашој земљи из Шенжена и Волоса су, како Рашовић објашњава, резултат изузетно напорног и преданог рада у минулом периоду.

Не треба да се пуно заносимо овим медаљама, јер свима нам је јасно да  још треба да учимо. Сви смо се подједнако трудили и заиста су ови успеси заслуга целог тима. На Универзијади и Светском првенству смо имали супер тим и поносан сам што сам био део те приче.

Не крије Рашовић да је очекивао највиши пласман на оба такмичења.

Када играмо за Србију увек гледамо ка првом месту, никако ка нижем пласману. Не омаловажавамо друге екипе, али као и сениорска екипа и ми имамо сјајан тим.

Узоре нема, али и те како осећа дивљење према старијим колегама.

– Немам узора. Међутим, не пропуштам прилику да покупим неку „цаку“ од старијих играча. Када сам био млађи идол ми је био Александар Ћирић.

Страхиња Рашовић не жели да гледа предалеко у будућност, засад му је битна само Црвена звезда.

 За сада остајем у Звезди, а за касније ћемо видети – завршава причу Рашовић.

Повезане вести

13 comments

nenad radovanovic сеп 21, 2011 at 15:05

ae bre sta se lozite…znam decka ceo zivot isli smo u skolu zajedno. najvise voli plavuse pa crvenu zvezdu 😀
RADOSE MASINERIJOOOO samo napred

Reply
Comili сеп 21, 2011 at 14:44

Da li je potrebno da se na jedan komentar izvesnog Teše ovoliko diskutuje?! Da li se u ovoj Srbiji samo gleda navijačka pripadnost ili uspesi, požrtvovanje i vaspitanje ovakvih vrhunskih igrača? Mene prosto ni ne zanima za koga Straja navija iako je to i sam dečko rekao i u to ne treba sumnjati. Bitno je da oni, naši vaterpolisti i uopšte sportisti, svaki put osvetle obraz ove Srbije i svaki put nam donesu radost osvojenom medaljom! Oni su pravi ambasadori ove zemlje a svaki dodatni komentar na započetu diskusiju je suvišan!
P.S. Tešo, preporučujem tebi i svim delijama da dodjete nekad na utakmicu i podržite svoje delije, jer ste u prošloj sezoni bili izuzetno retki 😉 takva podrška će im mnoooogo više značiti od ovakve kakvu im sad pružate!

Reply
marijana сеп 21, 2011 at 13:35

zar ovako govori grobar Teso?nemoj vise da stavljas komentare ako ne pratis igrace kako treba

http://www.youtube.com/watch?v=fV2ZQE7gWPU

Reply
Miloje Zvezdic delija сеп 21, 2011 at 13:09

Teso ruzno je prozivati bilo kog igraca Zvezda iz bilo koje kategorije sporta da je grobar i mislim da javno treba da se izvinis svima u vaterpolo klubu,mladom Rasovicu i svim delijama ako si pravi delija.Decko igra za zvezdu,rodjeni je beogradjanin pa retko ko ko je rodjen u Beogradu navija za partizan zato kao pravi delija jedno izvinjenje treba da usledi,Strahinji Rasovicu i svim njegovim saigracima puno srece u nastavku lige sampiona:)

Reply
Volim vaterpolo сеп 21, 2011 at 12:46

Strahinja nije grobar! A ti Teso malo mucni glavom, da je on grobar on bi poceo trenirati u Partizanovoj vaterpolo skoli, a ne u Beogradu tako da momak je na mestu i delija je! 🙂

Reply
Zvezdan сеп 21, 2011 at 12:55

Istina decko nema veze sa partizanovcima nemoj ga teso bezveze napadati nije lepo

Reply
zex сеп 20, 2011 at 17:11 Reply
Теша_Делија!!! сеп 20, 2011 at 16:34

Nije da zameram, ali ovaj je provereno grobar. Cim on izjavi ovako nesto „Сматрао сам да је то добро и да ме међу црвено-белима чека боља будућност“, moze da se provali da nije Delija, jer bi svaki delija izjavio kako mu se ostvario san da igra za Zvezdu, ili nesto na taj fazon.

Reply
Goran сеп 20, 2011 at 16:47

@Горан – нећемо се тако изражавати. Админ.

Reply
Aleksandar сеп 20, 2011 at 17:46

Ma ko zna šta je on i kako rekao, a novinar to uobličio po svom. Momak je sasvim OK, a da li je grobar? Pa stvarno ne znam, a i pisali smo već na tu temu da li smo ili ne morali da uzimamo i igrače iz njihove škole. Braća Rašović su iz Beogradove škole a da li su grobari ili ne nebitno je sada. Bitno je da su dobri momci i perspektivni igrači koji su budućnost našeg VK-a.

Reply
igor milojevic сеп 20, 2011 at 19:15

postovani,
strahinja je samo lepo vaspitan…a u njegovu odanost zvezdi nema potrebe da sumljate….odgovorno stojim iza toga…zato se podpisujem imenom i prezimenom….hvala vam sto brinete o nama ali nemojte da sumljate u nasu dobru nameru…..puno pozdrava

Reply
MARKO JANKOVIC сеп 21, 2011 at 12:21

Decka poznajem od vrtica uvek je navijao za Crvenu Zvezdu i bice jako ruzno ako procita da si ga stavio medju grobare to ti ja kazem znam ga

Reply
Zvezdana. сеп 22, 2011 at 13:41

Teso, nije to lepo, nije…Strahinja igra za Zvezdu a igra i za mladu reprezentaciju Srbije…naravno da je zvezdas i pravi delija, ali za razliku od tebe, on zna da postuje i kolege grobare…kako bi inace doneli zlato za Srbiju , i to dva zlata…sa Univerzijade i iz Grcke…posle ta dva zlata, ako nisi imao nista pametnije da kazes, nisi trebao ni da ostavljas komentar.

Reply

Leave a Comment