Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Даба је „Звездаш године“

КК Црвена звезда Телеком на свечаној прослави историјске 2015. године и промоцији календара, посебну пажњу поклонила је у званичном делу програма и једном човеку, који буквално свакодневно „живи“ са Црвеном звездом.

За један клуб се каже, и да му се величина огледа у томе, какве навијаче има. Ту је Црвена звезда првак света. Ипак ове године међу једнакима, један се издвојио. Годинама је вредно сакупљао буквално све што има везе са КК Црвена звезда: Протоколе, извештаје са утакмица, ретке слике, правио податке и делио их са свима, од тога када је Маик Цирбес одиграо 100. меч за црвено-беле, до само њему знаних бројки и информације о свим играчима и тренерима.

Све то није сачувао за себе, већ је „преточио“ у две књиге, да се не заборави. Друга је своју незваничну премијеру имала, на трибинама „Пионира“ након утакмице са Бајерном, и говори о овој, великој сезони, а званичну, на новогодишњем коктелу.

Зове се ”Црвено-бела бајка”. Многи навијачи и симпатизери клуба га знају, није тешко не приметити га у партеру, на свакој утакмици КК Црвена звезда Телеком. Човек великог „габарита“, али и великог звездашог срца – Жарко Дапчевић – Даба.

У новој књизи, може се пронаћи све: сваки детаљ, свака утакмица, сва дешавања око КК Црвена звезда и свега што је календарску 2015. годину учинило тако посебном, тако специјалном.

Популарни „Даба“ је очекивано, добио овације свих присутних, и посебну част, да му одломке из књиге прочитају наши капитени Лука Митровић и Бранко Лазић.

КК Црвена звезда због оваквих људи, увео је од ове године и награду „Звездаш године” за свој предани рад и огромну љубав према клубу. Због свега што је учинио и чини за клуб, Дабина слика ће красити зидове клупских просторија на Малом Калемегдану у наредних годину дана, као првог добитника награде „Звездаш године“.

У име клуба Жарко Дапчевић, коме је Чарлс Џенкинс прошле године лично уручио сезонску карту на кућну адресу, добио је и чланску карту клуба „Звездаш“.

Повезане вести

1 comment

SURDAS дец 31, 2015 at 20:14

zvezdasi,srecna vam i uspesna 2016 godina

Reply

Leave a Comment