Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТрансфериФудбал

Ле Талек на корак од Звезде

Француски везиста Демијен Ле Талек договорио је све услове за прелазак у редове нашег најтрофејнијег клуба сазнаје Телеграф.

Да би се трансфер реализовао потребно је још само да Ливерпул уплати обештећење за Марка Грујића, пошто је Црвена звезда раније прихватила понуду за златног омладинског репрезентативца Србије. У том случају би клуб из Љутице Богдана експресно уплатио обештећење од 200.000 евра Мордовији из Саранска, чији је члан француски интернационалац.

Звезда је већ договорила све детаље са Ле Талеком и његовим менаџером, тако да би још једна жеља стратега црвено-белих Миодрага “Грофа“ Божовића могла убрзо да се оствари, а Француз би у том случају имао за саиграча Мичела Доналда са којим је успешно сарађивао и у редовима руског клуба. Доналд је имао само лепе речи о Звезди, тренеру и навијачима за свог пријатеља и очекује се да се овај тандем у пролећном делу уигра за изазове који их очекују на лето у европским квалификацијама.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzt

Ле Талекове карактеристике потпуно одговарају Звездином стилу игре. Одличан је у дуелима, брз, покретљив, добар техничар са израженим прегледом игре. Рођен је 19. априла 1990. године, једно време је играо и нападача, а у млађим категоријама наступао је за Авр и Рен, да би од 2009. до 2012. године био члан Борусије из Дортмунда. Није се наиграо у дресу “Милионера“. За први тим је уписао свега шест утакмица, али је зато за резервни састав одиграо 43 меча и постигао 14 голова. Кратко је након тога носио дрес Нанта и забележио осам сусрета, да би од 2012. до 2014. године за украјинску Ховерлу уписао 41 меч уз седам голова. Након тога је прешао у Русију и заиграо за Мордовију у чијим редовима је забележио 44 меча и један погодак. У овој полусезони одиграо је 15 утакмица у Премијер лиги Русије, од тога 13 у стартној постави, на терену провео 1190 минута, погодио мрежу Динама из Москве у ремију (1:1) и зарадио укупно три жута картона.

Прошао је све млађе категорије у репрезентацији Француске у којима је укупно одиграо 47 утакмица и постигао чак 27 голова. Од тога је четири меча одиграо за селекцију до 20 година, а најуспешнији је био у екипи “галских петлова“ за узраст до 17 година, када је у периоду од 2006. до 2007. године на 18 мечева затресао мрежу 14 пута. Мордовији је новац потребан и због финансијских проблема у које су упали након одласка власника клуба.

Повезане вести

4 comments

laza дец 28, 2015 at 12:12

koji ce nam taj boo-ban!

Reply
branko дец 28, 2015 at 11:03

доведите вујаклију или зорића из чачка.треба нам јака клупа

Reply
LA[K]I дец 28, 2015 at 09:46

Dobar igrac. Ovakav nam treba. Jos za stopera Saveljica ili Bisevca i tim je kompletan!

Reply
Benke дец 28, 2015 at 10:49

Tako je. Još samo zamena za Petkovića i Pavićevića u odbrani. Za napad treba razmišljati na leto.

Reply

Leave a Comment