Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

И одбојкашице у полуфиналу Купа Србије

После одбојкаша, и одбојкашице Звезде су се пласирале на Финални турнир Купа Србије, пошто су и у реванш утакмици четвртфинала Купа Србије победиле Крагуј. Након победе од 3:1 у Крагујевцу, црвено-белим дамама су била потреба два сета у овом мечу за пролаз даље, али је ипак остварена нова победа: Црвена звезда – Крагуј 3:2 (25:23, 17:25, 30:28, 23:25, 15:11). Потребно је истаћи да је Звезда поново била ослабљена повредама, пре свега неиграњем Бојане Миленковић.

Као и све остале утакмице четвртфинала Купа Србије, у обе конкуренције, и ова је почела минутом ћутања у част недавно преминулог Дејана Брђовића, некадашњег одбојкаша Црвене звезде и репрезентације.

Црвена звезда је добро отворила утакмицу, али су гошће брзо преокренуле резултат у своју корист. Ипак, на сервис Ане Јакшић, Звезда прави серију од 3:0, и прва долази до осетније предности у сету (9:6). Након тајм-аута, уследио је нови преокрет, пошто су гошће везале пет поена поена (9:11). Ас поеном Анастије Секулић, Звезда долази до изједначења, а Катарина Чанак доноси предност нашем тиму пред одлазак на технички тајм-аут (12:11). Резултатска „клацкалица“ је настављена (13:14), а убрзо је и тренер Црвене звезде реаговао тајм-аутом (14:16). Поново преокрет после одмора (18:16, сервиси Милице Тасић). Црвено-беле долазе до три поена предности у завршници сета (22:19), а поеном Весне Читаковић-Ђуришић (која је играла са завијеним палцем леве руке) стижу до четири сет лопте. Крагујевчанке су спасиле три, уз ас поен Теодоре Трифуновић, али је потом смеч Катарине Маринковић означио крај првог сета – 1:0 (25:23).

Гошће су освојиле прва три поена у другом сету, али је Звезда брзо преокренула резултат у своју корист, уз ас поен Катарине Маринковић (6:4). Као и у првом сету, екипе су смењивале у вођству (6:7, 9:8, 10:12). Предност Крагујевчанки је почела да расте након техничког тајм-аута, па је Бошковић затражио нови предах (10:14). То није пореметило гошће, као ни улазак капитена Црвене звезде, Марије Пуцаревић (иако је са завијеном шаком), па је Бошовић морао још једном да реагује тајм-аутом (11:17). Екипа Крагуја није испустила ову предност, већ ју је и увећала стигавши до осам сет лопти, а другу су искористиле – 1:1 (17:25).

На крилима добре игре у другој половини другог сета, гошће су одлично отвориле трећи сет, приморавши Бошковића да у раној фази сета затражи предах (2:6). Серија Крагуја је настављена, и у тим тренуцим ништа није полазило за руком нашој екипи (2:10). На терен се вратила Ана Јакшић, а серија Крагујевчанки је коначно прекинута (и то сервис-грешком), а Крагуј одлази на технички тајм-аут са великих +8 (4:12). Блок Црвене звезде је прорадио после одмора, и уз одличне сервисе Ане Јакшић, Звезда преполовљава предност Крагуја (8:12). Покушао је тренер гостујуће екипе да тајм-аутом прекине серију, али није успео (9:12). Серија је прекинута, али само на кратко, пошто је и Секулић одлично сервирала (11:13). Убрзо је и Маринковић била сигурна на сервису, па је Звезда стигла на свега поен заостатка (14:15). Узвратиле се и гошће добрим сервисом (15:18), а Звезда се убрзо вратила на поен заостатка (18:19). а успеле су и да изједначе резултат (21:21). Гошће су „извукле“ наредни поен, погодивши поље Звезде из врло тешке ситуације. Освојиле су Крагујевчанке и наредни поен, али Звезда серијом до 3:0 прва стиже до сет лопте. Није искористила наша екипа ову сет лопту, а ни наредну, па су гошће стигле до прве своје сет лопте (25:26). Одбранила се Звезда, потом поново повела (27:26). Спасиле су гошће још две сет лопте, али трећу нису, пошто је Катарина Маринковић била сигурна – 2:1 (30:28). Црвено-беле су тако обезбедиле пласман на Финални турнир Купа Србије.

Било је неизвесно почетком четвртог сета, а у игру се при резултату 5:6 вратила Марија Пуцаревић. До техничког тајм-аута, ниједна екипа није имала више од два поена предности (10:12). Ипак, после одмора, гошће почињу да повећавају предност у своју корист (11:15, 14:19). Прилажење Звезде на три поена заостатка био је сигнал за тренера Крагуја да затражи тајм-аут (17:20), након чега је уследила игра поен за поен. Крагуј је стигао до четири сет лопте, Звезда је спасила три, и имала два напада за изједначење, али их није реализовала, па је Крагуј изједначио у сетовима – 2:2 (23:25).

Екипа из Крагујевца је боља отворила пети сет (1:4), али је Црвена звезда након тајм-аута Бошковића успела да поравна резултат (5:5). Поново је уследила промена техничара у нашој екипи, вратила се Ана Јакшић на терен. Звезда је повела са 6:5, а наша екипа је имала минималну предност и приликом промене страна (8:7). Црвено-беле освајају и наредни поен, али се гошће серијом од 3:0 враћају у вођство (9:10). Звезда одговара са пет везаних поена и долази до четири меч лопте. Другу је искористила и победила у овом мечу – 3:2 (15:11).

Црвено-беле су тако победом и пласманом на Финални турнир Купа Србије закључиле 2015. годину.

Браво, девојке!

Повезане вести

Leave a Comment