Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Симоновић: Није правило да онај ко заврши лигашки део као први осваја АБА лигу

Црвено-бели су обележили крај сјајне године у којој су освојена три трофеја пригодним коктелом у Хонда центру у Новом Београду, а повратник у редове нашег шампиона и двоструког узастопног учесника Топ 16 фазе Евролиге, Марко Симоновић, задовољан је учинком клуба, како у прошлој, тако и у овој сезони.

– Ова година је била сјајна, најбоља у историји клуба и стварно честитам свима на таквом резултату. Тај резултат представља обавезу, али и част. Морамо да наставимо низ добрих резултата. За сада смо урадили тај први корак, квалификовали смо се у Топ 16. Очекује нас борба за три трофеја. Даћемо све од себе, верујем у ове момке и екипу и мислим да можемо да дођемо до самог краја.

Утакмице се смењују као на траци, тако да екипа практично неће имати много времена за одмор, јер следе нове обавезе.

– Ритам је стварно паклен са много путовања и утакмица, против сјајних противника сваки пут морате да дајете максимум, али за сада се добро носимо са тим. Надам се да ће здравље да нас служи и то желим свим спортистима овога света у 2016. Стварно верујем да ћемо на крају бити прави.

Репрезентативац Србије сложио се са чињеницом да је АБА лига Звезди приоритет, а Евролига прилика за доказивање.

– То јесте тако. АБА лига је приоритет, јер се кроз њу обезбеђује Евролига. Ми смо се квалификовали у Топ 16, али тешко је тамо претити било коме и било шта очекивати, обећавати неки резултат. Идемо да играмо храбро, мушки, па ћемо видети, можда се отвори, да буде фино… Мислим да ми имамо квалитет да се носимо са свима, да играмо добре утакмице, а на крају ћемо видети како ће бити.

Календар такмичења је врло напоран, па ће црвено-бели и ове сезоне одиграти утакмица готово колико и НБА лигаши у регуларном делу сезоне.

– Нисам пратио распоред, али генерално знам да је цео кошаркашки календар јако згуснут и баш напоран. Имамо утакмице на свака два-три дана, што је изузетно тешко. Да ли је то направљено због квалификација за Олимпијске игре, или нешто друго, стварно не знам, али успели смо до сада некако то да изнесемо и надам се да ћемо успети до краја сезоне да се носимо са тим, а што се тиче календара Евролиге, мислим да ниједној екипи неће бити лако у Пиониру, а пошто смо у другом делу групне фазе показали и добре игре у гостима, мислим да ћемо бити конкурентни да играмо добре утакмице.

Мало је недостајало да Мега Лекс изненади екипу Будућности у 16. колу регионалног такмичења, што би црвено-белима олакшало сустизање Подгоричана, али то се ипак није десило.

– Ми смо се надали тој победи Меге, јер Мега је стварно сјајна екипа, верујем да могу и желим им да буду међу најбоља четири клуба. Тежак је распоред. Мислим да Будућност неће толико киксати да би их ми стигли, али нема везе. Није правило да онај ко заврши први и осваја лигу. Видећемо на крају како ће бити.

Некадашњи капитен екипе није био много речит о рокади на позицији плејмејкера, одласку Маркуса Вилијамса и евентуалном доласку Василија Мицића.

– Искрен да будем ми смо све то тек чули, чак и после утакмице, тако да нисмо ни стигли да се оптеретимо тиме. Сигуран сам да стручни штаб и људи из управе знају шта раде. Они су показали да сјајно воде овај клуб и сигуран сам да ће направити право решење. На нама је да играмо и да свако да свој максимум, како на терену, тако и ван њега, био то минут или 30 минута проведених на терену. Битно је да будемо професионалци и да добро бранимо боје клуба, а мислим да ми то за сада доста добро радимо – закључио је Марко Симоновић

Повезане вести

Leave a Comment