Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Победа Звезде у Крагујевцу

Одбојкашице Црвене звезде по трећи пут ове сезоне савладале су Крагуј, овог пута у првом мечу четвртфинала Купа Србије – 3:1 (23:25, 25:20, 25:12, 19:25). Црвено-беле имале су проблема у прва два сета, али је све дошло на своје у трећем периоду игре. Треба напоменути да је и ова, као и све утакмице које су биле на програму данас, почела минутом ћутања у част одбојкашке легенде, Дејана Брђовић, који је изненада преминуо у 50. години живота.

Домаће одбојкашице боље су се снашле на самом почетку меча и успеле да поведу са 4:1. Наставиле су у истом ритму, дошле и до +5 (10:5), да би на техничког тајм-ауту биле у предности за четири поена (12:8). Звезда није имала одговор на веома добру играју Крагујевчанки, које без већих проблема долазе до максималних +6 (18:12). Црвено-беле су до краја сета успеле да дођу на -2 (21:19), али нису могле до преокрета. Крагуј није искористио прве две сет лопте, трећу јесте за 25:23 и 1:0.

Почетак другог периода игре био је изједначенији, а Звезда је при резултату 4:5 успела да поведе први пут у овом мечу. Екипе су се смењивале у вођству, а црвено-беле имају минималну предност на обавезној паузи (11:12). После предаха наставила се неизвесност – изабранице тренера Бошковића водиле су за један или два поена, а Крагуј је све то пратио. Тек на 18:22 Звезда се одвојила, и дошла на корак од освајања сета. Искоришћена је друга прилика за изједначење -1:1, 20:25.

Црвено-беле наставиле су у истом ритму и у трећем сету и брзо повеле са 2:5, а затим и 3:8. Домаће нису имале одговор, предност Звезда само је расла и на техничком тајм-ауту износи осам поена, 4:12. Крагуј је био немоћан, црвено-беле су користиле све шансе које нису у прва два сета и без већих проблема дошле и до +11, 5:16. Ништа се није мењало до краја сета, само се чекао коначан резултат. Звезда користи прву сет лопту и води – 1:2, 12:25.

Фуриозно су црвено-беле стартовале у четвртом периоду игре и освојиле првих седам поена. Наставило се у истом ритму, Звезди је све полазило за руком, па на техничком тајм-ауту има +6 (6:12). Узбуђења до краја сета није било, а домаће су само у пар наврата смањиле заостатак на пет поена. Изабранице тренера Бошковић користе прву меч лопту и стављају тачку на тешко гостовање у Крагујевцу – 1:3. 19:25.

Весна Ђуришић одиграла је најбољи меч од повратка у Звезду и забележила 22 поена (4 ас севриса, 3 бл.). Пратиле су је Катарина Маринковић и Катарина Чанак са 20, односно 17 поена. У домаћој екипи истакла се Сара Павловић са 14 поена.

Реванш меч на програму је у суботу, 26. децембра, у Београду са почетком у 19:30.

Повезане вести

Leave a Comment