Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Ниш – Црвена звезда, прва утакмица четвртфинала Купа Србије

У овој календарској години, црвено-белим одбојкашима је остало да одиграју још две утакмице у Купу Србије, па коначно могу на заслужени одмор. Вољом жреба, противник у четвртфиналу је екипа Ниша.

Одбојкашки клуб Ниш је основан 1972. године под именом УОК Студент, и под тим именом се такмичио до 1997. године када је променио име у садашње. Прошле сезоне су освојили прво место у Првој лиги Србије, и на тај начин дошли до највишег ранга такмичења први пут после скоро четрдесет година. У првом делу регуларног дела сезоне остварили су шест победа, па тренутно заузимају четврто место. У осмини финала Купа, елиминисали су Инђију, и на тај начин заказали меч са нашом екипом.

Капитен Црвене звезде, Максим Буцуљевић, жели да успешно заврши ову годину, а његову изјаву уочи ове утакмице преносимо са званичног сајта нашег одбојкашког клуба:

„Пошто су ове две утакмице последње у овој календарској години потрудићемо се да оставимо што бољи утисак, да заслужено одемо на пар дана одмора. У Нишу нас очекује тежак меч. Знамо да није лако играти у Чаиру. За многе од нас то ће бити први пут да играмо у тој хали, пошто су они ове године ушли у Супер лигу. Ниш је ове сезоне показао да је озбиљан ривал тиме што има само три пораза у лиги. Не знам шта се дешава са њиховим првим коректором. Није играо у недељу против Војводине, па не знам да ли има проблема са неком повредом или ће играти против нас. У сваком случају то нас неће пореметити, јер ако ми будемо играли добро онда ћемо и славити.“

Капитен се осврнуо и на досадашњи учинак своје екипе:

„Драго ми је што смо и ове године „презимили“ у Европи, што ћемо дочекати јануар у Купу изазивача. Биће ми драго да се пласирамо и на Финални турнир Купа Србије и наравно драго ми је што смо лидери у првенству што на почетку сезоне нико није очекивао. Жал остаје за Супер Купом, али морало је и то једном да се деси. Биће ми најмање жао ако успемо да се домогнемо осталих трофеја. На почетку сезоне, баш у Супер Купу против Војводине, је све то изгледало врло проблематично. После пораза у Супер Купу изгубили смо и у првом колу против Спартака у Љигу и мислим да је већина људи помислила да можемо да упаднемо у неки већи проблем. Али, ми смо доказали, пре свега нашим радом и вољом, да можемо да добијемо све утакмице. То се и десило у лиги. Све утакмице смо добили, и то са 3:0 што се у последњих пар година није десило. Могу да кажем да сам презадовољан, пошто је ово опет неки нови тим. Сваке године се дешава да дођу нови одбојкаши који нису искусни за овако нешто, као што је играње у Црвеној звезди. Долазе из клубова који су или испадали из лиге или су били у другом делу табеле, па је за њих све ово ново, где морају да побеђују свака два дана. Врло сам задовољан како све то изгледа и надам се да ће тако и бити у оном најбитнијем делу сезоне, када се будемо борили за трофеје.“

Према пропозицијама такмичења, у случају да обе екипе остваре по једну победу, пласман у полуфинале ће изборити екипа која има бољи сет количник. Уколико екипе освоје једнак број сетова, пласман на Финални турнир ће изборити екипа која има бољи поен количник (појединачно за сваку утакмицу). Ако је и поен количник идентичан о пласману у полуфинале ће одлучити “златни сет”.

Позивамо све навијаче, пре свега из Ниша и околине, да у среду дођу у халу, и помогну нашем тиму да оствари предност пред реванш меч, који је на програму у суботу, у Београду. Потребно је напоменути да ће све утакмице четвртфинала Купа Србије почети минутом ћутања, чиме ће бити одата почаст преминулом Дејану Брђовићу, легендарном одбојкашу Црвене звезде и репрезентације.

Идемо до нове победе!

Четвртфинале Купа Србије, први меч:

Ниш – Црвене звезда,

Дворана: „Чаир“, Ниш, 23. 12. 2015. године, 17h

Повезане вести

Leave a Comment