Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Лоша партија и убедљив пораз Звезде у Морачи

Црвена звезда је поражена у Морачи, у 15. колу АБА лиге, од Будућности, у утакмици одиграној свега три дана након евролигашког дуела против Бајерна.

Осим Марка Гудурића, наш тим није имао расположеног играча, док су на другој страни изузетно мотивисани били Драгићевић, Марић и Шеховић.

Наш тим сада заостаје две победе за Црногорцима, који су лидери такмичења.

15. коло АБА лиге

БУДУЋНОСТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 68:54 (28:11, 10:18, 14:11, 16:14)

Дворана: Морача
Гледалаца: 5 000
Судије: Пукл, Дожаи, Хордов

Будућност: Шеховић 10, Јарамаз 2, Суботић 5, Шеховић 11, Чарапић, Кук 4, Баћовић, Драгићевић 20, Марић 16, Џенкинс, Рикић, Јозеп

Црвена звезда: Вилијамс 2, Ребић, Томпсон 8, Дангубић, Лазић 2, Тејић, Симоновић, Гудурић 20, Јовић 2, Милер 7, Цирбес, Штимац 13, 

Звезда је од првог тренутка била у заостатку и практично једини прикључак имала при резултату 7:7, на старту меча. Домаћи тим тада је кренуо у велику серију, већ до краја прве четвртине дошао до +17, а Звезда није имала решења ни у одбрани ни у нападу. Јовић и Милер брзо су ушли у проблеме са фауловима, а тек у другој четвртини, захваљујући Томпсону и Гудурићу, Звезда је великом серијом успела да приђе на свега три поена заостатка.

Међутим, при резултату 30:27, наш тим је пропустио неколико прилика да изједначи, а домаћи погађали, пре свега са линије пенала и направили +9, а са том разликом се отишло и на полувреме.

У другом делу, Гудурић је остао усамљен, погађао је, асистирао, скакао, што није било довољно, па су Црногорци поново стекли двоцифрену предност и нису дозвољавали Звезди да се приближи. Штимац се, након што је заменио Цирбеса, који је одиграо вероватно најлошију утакмицу од доласка у клуб (0/8 за два), истакао, као подршка расположеном Гудурићу, али су домаћи преко Марића, Драгићевића и Шеховића држали све у својим рукама.

До краја, стекли су и убедљивих +18, али су наши момци смањили разлику до краја, а коначан резултат био је 68:54.

Треба истаћи и јако грубу игру домаћег тима, пре свега на Марку Гудурићу, који је добио неколико удараца, те и да је Звезда до 26. минута била на свега једном изведеном слободном бацању…

Црвено-бели наредни меч играју против Задра у хали Пионир.

ТОК МЕЧА

4/4

Црногорци су дошли и до +15, након нове тројке, а Звезда није имала никаквог решења у нападу, осим минијатура Гудурића… Домаћи су на максималних +18 отишли веома брзо, а на семафору је стајало 60:42. Звезда је након тога направила серију 9:3, али су гости на 01:40 пре краја отишли на +15 и практично решили утакмицу.

3/4

Звезда је лоше започела и трећи период, па су домаћи отишли на +14 (43:29), црвено-бели били без коша готово пет минута. Наш тим се мучио, а за седам минута је постигнуто укупно свега 10 поена. Звезда је извела свега једно слободно бацање за 26. минута.

Након тога, поново је екипу покренуо Гудурић, поенима и асистенцијама, али наш тим није могао више од смањеног заостатка на -9. Међутим, Драгићевић се у последњим тренуцима побринуо да се на последњу паузу оде са резултатом 52:40.

2/4

Након очајне прве четвртине, Звезда је у другој кренула агресивније, пре свега у фази одбране, а енергију је унео Рајан Томпсон, који је постигао 5 везаних поена и био одличан у одбрани. Тим кошевима наш тим је смањио на дванаест поена заостатка. Одличан је био и Гудурић, који је везао седам поена, за серију 14:0 и прилазак на свега три поена минуса. Најбољи појединац у редовима Будућности, Драгићевић, погодио је два пенала и постигао прве поене за свој тим након пет минута у другом периоду. Након неколико лоших напада, Будућност је серијом 6:0, пре свега са линије пенала, дошла до +9 (36:27), а Цирбесу ништа није полазило за руком, од самог старта.

1/4

Домаћи су дошли до предности на старту меча, а проблем за Звезду били су фаулови Јовића, који је два пута фаулирао Марића за свега 23 секунде. Милер је добро отворио утакмицу и погодио прва два шута. Радоњић је на истеку петог минута затражио тајм-аут, при резултату 13:7 за Црногорце. Домаћи су дошли и до 18:9, тројком Драгићевића, на четири минута до краја првог периода. У самом финишу, Звезда је имала заостатак од чак 17 поена (28:11), а прва четвртина завршена је управо тим резултатом, иако је домаћи тим имао шансу и да дође до +20.

 

Повезане вести

16 comments

nebecki дец 23, 2015 at 00:06

Ljudi ako se iko razume u kosarku treba da nam bude jasno, da jedino ekipa sastavljena od nasih belih igraca moze da se kontrolise. A indijance kao sto je Miler nemoze ni bog. To su fizikalci i nemaju onu inventivnost znanje i lucidnost nasih igraca. On jos nezna da odigra pas da stane u zonu kako treba da preuzme coveka stane nekad u blok. Nego igra kao navijen u vecini slucajeva gubi smesno lopte srljajuci u protivnicke igrace bez ikakve veze i pameti. I ako se neusere sa trojkama odmah ga izvodi upropasti ekipu.

Reply
nebecki дец 22, 2015 at 23:57

Stvarno nemogu da shvatim pobedis Real a izgubis od Buducnosti. Sto trener onaj misoliki Radonjic pravda emotivnom ispraznjenoscu. Da je bar bilo gusto na neku malu razliku pa hajde. Ali da te razbije jedna pilicarska ekipa koja nemoze u drugo kolo evrokupa pa onda sta reci. A o porazima u Beogradu u ovoj ABA ligi koja ce nasoj kosarci doci glave da nepricam.

Reply
Šurdas дец 22, 2015 at 06:37

Janičari baš vole da „jedu svoje meso“!

Reply
Miljko дец 22, 2015 at 02:15

G.Radonjicu,za sve ovo vreme koliko ste u ZVEZDI, ja ne pamtim da ste i jednom za poraz preuzeli krivicu na sebe. Ni jedan put!!! A bilo je poraza koji su me pekli danima,nedeljama.Kao i svakoga ko strastveno i jako voli ZVEZDU. Takvim gestom,ekipa se rastereti a svlacionica je mirna. Jesu nas sinoc pretukli,jesu nas pokrali za medalju,jeste da nas nije islo ali smo ih IMALI u 2. cetvrtini!!! Stegli smo odbranu i dobitna petorka je za par minuta dosla do -3. Milogorci nisu znali gde udaraju. A onda… Neobjasnjivo,ovo je najblaza rec koju cu upotrebiti za Vas potez. Izvlacite trojicu igraca,trojicu od petorice koji su umalo napravili preokret!!! Nisu ga napravili ISKLJUCIVO Vasom krivicom!!! Ne prihvatanjem krivice i odgovornosti, sve vise me podsecate na poganog Vujosevica!!! Sve i svi su krivi samo ne Vi. To je neprihvatljivo,g.Radonjicu!!! To se kosi sa zdravim razumom g.Radonjicu!!! Nemojte od nas praviti budale!!! Ne postoji covek koji ne gresi u svom poslu. Vi niste nikakav izuzetak. A ako mislite suprotno,onda Vasa sujeta poprima zabrinjavajuce razmere,g.Radonjicu. Prihvatam sve ono sto govorite o povredama,kasno sklopljenom rosteru.Svi smo toga svesni.Mi SRPSKE DELIJE predstavljamo mnogo pametniji i nacionalno svesniji deo Otadzbine Srbije. Razumemo i da su nam neophodna bar dva kvalitetna pojacanja.Ne sutra.Ne danas. te igrace smo trebali imati jos na startu sezone umesto kilavaca koji su dovedeni. To nije Vasa krivica i nikome na pamet ne pada da Vama to tovari na ledja. Ali,g.Radonjicu, ako ne znate iskoristiti ono sto bar imate,onda to makar po nekad i treba da kazete. Svi znamo da kraj i ishod ove sezone moze biti od sudbinskog znacaja za klub.Za nas KK Crvena Zvezda. Zato Vas molim i preklinjem, radite malo na sebi. Nemojte pored gomile neprijatelja i dusmana i Vi,nesvesno, raditi stvari kardinalne po sve nas koji zivimo za Hrista,Otadzbinu Srbiju i voljenu Crvenu Zvezdu. Ovo su dobronamerne kritike,g.Radonjicu i nadam se da ce te ih tako i shvatiti. S verom u Boga,do konacne pobede!!! Napred ZVEZDA!!!

Reply
rene artoa дец 22, 2015 at 01:51

Losa partija desava se, nadam se da cemo ovo ponistiti pobedom u EL. Napred Zvezda!!!

Reply
nalenacionale дец 21, 2015 at 23:38

idi dejane molim te…idi djece ti…Idi nikad se ne vratio…Idi jadan samo idi!!!

Reply
josif дец 21, 2015 at 23:19

Muka mije da pricam o ovom Radonjicu.Smanjimo na 33:30,on menja celu petorku,nikome nije jasno zasto,covek je i veceras pokazao da blage veze sa zivotom nema.Ovim porazom smo definitivno propustili sansu za prvo mesto,Buducnost bezi 2 pobede i tesko dace do kraja da izgubi 3 puta a mi sve da dobijemo,sa ovakvom igrom nama je upitno i drugo mesto,bice tesko,jako tesko da se izbori prednost domaceg terena u plejofu.Nije mi razumljiva prepotencija Zirbesa i Jovica,veceras su bili prepotentni,podcenjivali su protivnika i igrali neodgovorno sto njihov negativan ucinak govori o tome.Nemamo ekipu za dva fronta definitivno,nema trenera,Pavicevic muje veceras odrzao lekciju,Miler igra samo EL zbog menadzera,Vilijams daleko od forme ozbiljnog kosarkasa.Pozz.MKD

Reply
Zoran Ča del дец 21, 2015 at 23:12

Čemu nam služi Teić.Zaspao dečko pre godinu dana.

Reply
Звезда шампион! дец 21, 2015 at 23:05

Шта рећи после свега….Милогорци су нас дочекали баш како им доличи,боље би били дочекани у Приштини….Срамотно суђење,срамотно вођење утакмице Смрадоњића који је наравно и сам њихов.Тадија је јаничар најгори….
Милер ако неће да игра Абу боље да не игра.Гудурићу мајсторе!

Reply
nebecki дец 23, 2015 at 00:11

Pa vreme je za dvojno drzavljanstvo da se ukine, pa da vidim da li ce im biti glavni grad BG ili PG jadan. Onda nek se lizu sa zvalavim siptarima oni ce im biti braca. Ma samo im treba ovima ovde oduzeti nase drzavljanstvo pa nek idu u onaj njihov krs.

Reply
danass дец 21, 2015 at 22:50

Utisci-Prvo i presvega,katastrofalno vodjenje utakmice D.R.
Drugo,kriminalno sudjenje u korist domacina
Trece,Skandalozno ponasanje bivseg Zvezdinog kapitena Dragicevica potpuno nepotrebno i nerazumljivo
I najvaznije jos jedna izvanredna partija Marka Gudurica!
P.S-I dalje mislim da ova sezona u Abi NECE biti uspesna ukoliko Dejan R.ostane trener!!!

Reply
matrixprvii дец 21, 2015 at 22:33

Oterejte bre vise ovog Radonjica ,upropastice nas.

Reply
nebojsa дец 21, 2015 at 22:32

Oterajte Radonjica , on je trener iz proslog veka .

Reply
РУК дец 21, 2015 at 22:27

Неко је већ писао о „јаничарима“ и срамотном понашању Пера Антића. Вечерас имамо Тадију Драгићевића који је прошлу сезону у Звезди одиграо као баба колико је био мотивисан а вечерас против Звезде игра као у трансу…

Reply
РУК дец 21, 2015 at 21:44

Дајте, отерајте овог дилетанта са клупе док не буде касно!!!

Reply
РУК дец 21, 2015 at 21:23

Браво Радоња, мајстору!!!

Reply

Leave a Comment