Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Симоновић: „Очекује нас велико искушење и сигурно најтежа утакмица у регуларном делу сезоне“

Кошаркаши Црвене звезде Телеком након подвига и пласмана у ТОП 16 фазу Евролиге, окрећу се обавезама у регионалном такмичењу. Наредни противник у АБА лиги ј.т.д, у оквиру 15. кола, је екипа Будућности.

После фантастичне утакмице и победе над Бајерном која је осигурала пласман међу 16 најбољих у Европи, црвено – бели нису имали много времена за славље, јер су већ данас отпутовали у Подгорицу, на дуел против Будућности. У првом делу сезоне, у мечу 2. кола АБА ј.т.д лиге који су ове две екипе одиграле у Београду, бранилац трофеја у овом такмичењу славио је резултатом 83:62. Међутим, након тог меча Подгоричани су почели да ређају победе, те су преузели чело табеле, које и даље држе са скором 12 победа и 2 пораза.

Гостовање у Подгорици сматра се за једно од најтежих у регионалном тамичењу, и то с правом, Будућност ове сезоне још увек није осетила горчину пораза на свом терену.
Пред пут у Подгорицу, своја очекивања изнели су тренер црвено – белих Дејан Радоњић, капитен Бранко Лазић и Марко Симоновић.

Дејан Радоњић: „После сваке утакмице у Европи није исто, видите да то нису исте утакмице, јер је потрошња у сваком смислу огромна. Ипак, знамо шта доноси АБА лига, и то је наш приоритет. Очекује нас врло тежак меч, добро познајем и екипу Будућности, и каква атмосферу праве навијачи у Подгорици. требаће нам времена да дођемо до бољих мечева у том такмичењу после Евролиге, У суботу смо већ имали тренинг, покушаћемо да се спремимо добро“.

Капитен Бранко Лазић: „Очекујемо јако тешку утакмицу, која ће бити изузетно важна за распоред на табели. Бајерн је већ заборављен и окренули смо се потпуно утакмици у Подгорици још у суботу. У Црној Гори смо тек прошле године славили и то изузетно тешко. Знамо каква је атмосфера у „Морачи“, то је прави домаћи терен. Међутим, наш циљ се зна, без обзира на огромну потрошњу ово је дуел за врх табеле“.

Марко Симоновић: „Очекује нас велико искушење и сигурно најтежа утакмица у регуларном делу сезоне. Директна борба за врх табеле. Добро знам тај паркет и атмосферу, колико „Морача“ и атмосфера значе за домаћи тим. Јесмо испражњени после велике победе, али наш циљ је јасан, а то је што боји резултат у АБА“

Црвено-бели гостују у Подгорици у СЦ Морача у понедељак 21. децембра, утакмица се игра са почетком у 21 час.

Након утакмице у Црној Гори, црвено-бели се враћају у Београд у уторак у поподневним часовима, и одмах се окрећу утакмици са Задром у оквиру 16.кола АБА лиге јтд, која се игра у четвртак од 15 часова.

Повезане вести

Leave a Comment